Fråga: Hur ska man träna för att bygga muskler?

Hur ska man träna för att bygga muskler?

Du ska träna med kontinuerlig överbelastning av musklerna för att bygga muskler på bästa sätt, och få i dig tillräckligt med protein per kilo kroppsvikt (1.6g – 2g). Träna nära ”failure” för varje set du gör, och sikta på 10-20 set per muskelgrupp per vecka.

Fler frågor och svar om att bygga muskler:

Foto av författare

Hans Olsson

Hans Olsson har mer än två decennium av erfarenhet som elitmotionär inom bland annat vintersport, där styrketräning alltid varit en stor del av helheten. På SKKF.org publicerar Hans utbildande artiklar inom styrketräning och hälsa, och är också en del av teamet som recenserar produkter.

Disclaimers:

#1. Innehållet på SKKF.org är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på SKKF.org även i framtiden.