Fråga: Kan man bygga muskler med kroppsvikt?

Kan man bygga muskler med kroppsvikt?

Du kan definitivt bygga muskler med bara kroppsvikt. Huruvida det är det bästa sättet att bygga muskler på dock är mer tveksamt. OM du hela tiden progressivt kan stegra belastningen med kroppsviktsövningar är de inte sämre än maskiner eller fria vikter. Kan du däremot inte öka belastningen tillräckligt under loppets gång är gymmet bättre för att bygga muskler.

Fler frågor och svar om att bygga muskler:

Foto av författare

Hans Olsson

Hans Olsson har mer än två decennium av erfarenhet som elitmotionär inom bland annat vintersport, där styrketräning alltid varit en stor del av helheten. På SKKF.org publicerar Hans utbildande artiklar inom styrketräning och hälsa, och är också en del av teamet som recenserar produkter.

Disclaimers:

#1. Innehållet på SKKF.org är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på SKKF.org även i framtiden.