Tips på hur du får ett sexpack

Hur får man synliga magrutor?

Hur man får synliga magrutor handlar i grund och botten om underhudsfett. Även om mycket fokus ofta läggs på magövningar så går det inte att få synliga magmuskler så länge de är täckta av ett fettlager. Därför är magrutor samtidigt en indikation på den allmänna kroppsfettnivån. För att få synliga magrutor bör man därför fokusera på kardiovaskulär träning och en omläggning av kostvanorna[1].

Hur får man magrutor snabbt hemma?

Hur man får magrutor snabbt hemma kommer på många sätt handla om allmänna levnadsvanor. Det enklaste sättet att få magrutor i hemmet är förmodligen att ta kontroll över sin kost. I många fall är det mer effektivt att fokusera på när man äter, snarare än vad man äter. Att inte äta efter 18:00 och vänta med frukosten tills 10:00 har visat sig kunna resultera i en fettnedgång på upp till 5.5 kg per månad[2].

Hur många situps per dag för magrutor?

Hur många situps per dag du behöver göra för att få magrutor kommer i stor utsträckning att handla om din nuvarande nivå av kroppsfett. Ofta är det fettnivåerna, snarare än muskelstorlek som avgör synligheten. Värt att tänka på är att magmuskler inte skiljer sig åt från övriga muskler. Därför behöver de även vila.

Hur ofta ska man träna magen för att få magrutor?

Hur ofta man ska träna magen för att få magrutor är högst individuellt. Precis som med övriga muskler är det snabba explosiva muskelfibrer som är förknippade med stora och synliga muskler. Fokusera därför på kortare perioder av intensiv magträning, snarare än ständiga situps. Ofta vinner man mer på att säkerställa kvalitativ riktad träning, jämfört med att träna hela tiden.

Hur får man magrutor som tjej?

Hur man får magrutor som tjej kommer att handla om din grundnivå av kroppsfett. Då tjejer generellt sett har kring tio procent kroppsfett mer än killar kommer de av naturliga skäl att få anstränga sig mer för att få synliga magrutor. Är magrutor ett mål bör du därför fokusera på kost och allmän konditionsträning.

Hur lång tid tar det att få magrutor?

Hur lång tid det tar att få magrutor kommer att bero på ditt egna utgångsläge avseende magmuskler och kroppsfett. För män så börjar magmuskler bli tydliga när nivåerna understiger 17%. För kvinnor  så blir de ofta synliga när nivåerna understiger 24%. Hur lång tid det tar att nå dessa nivåer är högst individuellt.

Vilka övningar ska man göra för att få magrutor?

Vilka övningar man ska göra för att få magrutor beror på sätt och vis vilket område man vill fokusera på. Generellt sett är det en bra idé att säkerställa en bred variation av övningar.

 • Benlyft och situps är beprövade klassiker för främre magmuskler.
 • Plankan och sidoplankan stärker sidomusklerna.

Har du tillgång till utrustning kan det ofta löna sig att minska antalet repetitioner och öka belastningen.

Hur många magrutor kan man ha?

Hur många magrutor man kan ha beror på hur man räknar. Även om det klassiska begreppet sexpack fortfarande dominerar, så är åttapack mer fysiologiskt rättvisande eftersom gruppen rectus abdominis primärt utgörs av just åtta infästa muskler[3].

Vad ska man äta för att få magrutor?

Vad man ska äta för att få magrutor handlar dels om att säkerställa muskeluppbyggnad, men samtidigt omsätta kroppsfett för att musklerna ska bli synliga. Exakt vilken kost som är bäst för just magmuskler finns det inget givet svar på. Men långsamma kolhydrater, kardiovaskulär träning och en minskning av antalet kilokalorier har visat sig vara mest gynnsamt[4].

Hur man får 6 pack snabbt?

Hur man 6 pack snabbt kommer i stor utsträckning att bero på nivån av kroppsfett. För vissa kan snabbt därför motsvara ett halvår, medan det för andra kan vara en månad. Viktigt är att ha realistiska förväntningar. Att fokusera på att minska energiintaget och hålla hög nivå av fysisk aktivitet är en beprövad kombination. Högintensiv träning har visat sig vara särskilt bra för fettomsättning.

Hur får man 6 Pack på en månad?

Hur man får 6 pack på en månad kommer att handla mycket om hur mycket kroppsfett man har i början av månaden. Det är av naturliga skäl enklare att få synliga magrutor på en månad om man redan har en låg nivå av kroppsfett. Mycket kommer att handla om att dra ned på energiintaget och främja omsättning genom fysisk aktivitet.

Hur får man 6 pack hemma?

Hur man får 6 pack hemma handlar mycket om att prioritera kosthållning och minska energimängden som man konsumerar. Ofta handlar 6-packet mer om kroppsfett än det gör om magmuskler, även om det såklart är viktigt med magmuskulatur.

Källor:

 1. The effect of abdominal exercise on abdominal fat
 2. Effects of intermittent fasting on body composition and clinical health markers in humans
 3. Rectus abdominis muscle
 4. Effect of diet with or without exercise on abdominal fat in postmenopausal women – a randomised trial

Hur vi tar fram våra testvinnare

 1. Källforskning: Vi börjar med att granska rekommendationer från pålitliga källor för att få en bred överblick av marknadens bästa produkter och identifiera trender. Exempel på pålitliga källor är Prisjakt, Pricerunner, Bäst i test (originalet), Råd & Rön, Rtings.com samt Wirecutter.
 2. Utforska nätbutiker: Vi dyker in i stora onlinebutiker för att bredda vår produktlista, med fokus på popularitet, betyg och användarrecensioner.
 3. Insamling av specifikationer: För varje produkt samlar vi in detaljerad information om dess specifikationer, unika egenskaper, och funktioner för att bygga en grund för vår analys.
 4. Produktanalys: Med hjälp av omfattande data genomför vi en djupgående analys för att verifiera tillverkarnas påståenden, identifiera användarnas åsikter, och utvärdera produktens relevans och unikhet.
 5. Vår egen erfarenhet: I många fall har vi själva eller någon i vår yrkeskrets erfarenhet av produktsegmentet, och i så fall blir det noterat och vägs in i vårt slutliga omdöme.
 6. Urvalsprocess och rekommendationer: Slutligen väger vi samman all information för att bestämma vilka produkter som förtjänar våra rekommendationer, kategoriserar dem efter behov och skapar topplistor med sammanfattningar som underlättar för läsarna att hitta det bästa valet för deras specifika behov.

Denna process säkerställer att vi ger våra läsare pålitliga och välinformerade rekommendationer.

Foto av författare

Hans Olsson

Hans Olsson har mer än två decennium av erfarenhet som elitmotionär inom bland annat vintersport, där styrketräning alltid varit en stor del av helheten. På SKKF.org publicerar Hans utbildande artiklar inom styrketräning och hälsa, och är också en del av teamet som recenserar produkter.

Disclaimers:

#1. Innehållet på SKKF.org är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på SKKF.org även i framtiden.