Vi går igenom och tar fram de bästa shakers på marknaden.

Bästa Shakern 2023 – En guide i vilka shakers som är bäst i test

Att hitta den bästa shakern för träning kan vara en utmaning, men efter att ha testat och granskat flera olika modeller har vi samlat kunskap som låter oss ge dig en inblick i toppvalen på marknaden. Med vår expertis kommer du att kunna fatta välgrundade beslut om vilken shaker som passar bäst för dina behov och önskemål.

Träningsentusiaster vet hur viktigt det är att ha en effektiv och lättanvänd shaker för att underlätta processen med att blanda proteinpulver, pre-workout eller annat kosttillskott. För att hjälpa dig i ditt val kommer vi att fokusera på produkternas viktigaste egenskaper, så att du får bästa möjliga insyn i deras förmåga att uppfylla dina krav.

Några av de viktigaste specifikationerna att överväga för shakers är:

 • Material och kvalitet
 • Storlek och kapacitet
 • Täthet och läckagesäkerhet
 • Extra funktioner och förvaringsmöjligheter
 • Pris och värde för pengarna

För varje produkt kommer vi att ge dig en kort introduktion som presenterar shakern, dess viktigaste specifikationer samt fördelarna och nackdelarna med produkten. Detta kommer att göra det enklare för dig att jämföra de olika alternativen och avgöra vilken passar bäst för din träning och livsstil.

Tack vare vår mångåriga erfarenhet inom fitnessbranschen och våra detaljerade tester är vi övertygade om att vår granskning kommer att hjälpa dig att hitta den perfekta shakern för dina behov. Följ vår vägledning och du kommer snart att kunna njuta av en smidigare och mer effektiv träningsupplevelse – både under och efter passet.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Bäst i test produkten Blenderbottle Radian Insulated Stainless Steel ser ut så här.

Blenderbottle Radian Insulated Stainless Steel

BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel är utan tvekan vår sammanlagda vinnare i kategorin bäst i test shaker på grund av dess överlägsna prestanda, hållbarhet och snygga design.

Mest prisvärda

Den mest prisvärda produkten Smartshake Slim Gunsmoke Black ser ut så här.

Smartshake Slim Gunsmoke Black

Smartshake Slim Gunsmoke Black utmärker sig som mest prisvärda shakern tack vare dess utmärkta blandningsförmåga och användarvänliga design, allt till ett överkomligt pris.

Bästa budgetvalet

Det bästa budgetvalet Ecoshaker EC1 ser ut så här.

Ecoshaker Ec1

Fördelarna med Ecoshaker Ec1 överväger nackdelarna, och det gör den till det bästa budgetvalet för dig som vill ha en prisvärd och effektiv shaker.

Blenderbottle Radian Insulated Stainless Steel

4,5/5,0

Bäst i test produkten Blenderbottle Radian Insulated Stainless Steel ser ut så här.

BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel är en imponerande shaker som kombinerar stil med funktion. Den är tillverkad av hållbart rostfritt stål och erbjuder en överlägsen hållbarhet jämfört med traditionella plastflaskor. Dess unika BlenderBall Wire Whisk säkerställer att du får en slät och klumpfri shake varje gång, utan oupplösta pulverklumpar i din dryck.

Den praktiska skruvkorken garanterar att dina drycker förseglas ordentligt, medan det avtagbara bärhandtaget ger möjligheten att enkelt bära flaskan eller fästa den på din träningsväska. Denna shaker har en dubbelväggskonstruktion som fungerar som en isolator och håller din dryck kall i upp till ett helt dygn. Tack vare det luktresistenta materialet får du en fräsch smak varje gång du tar en slurk, även efter ett svettigt träningspass.

Viktiga specifikationer:

 • Tillverkare: BlenderBottle
 • Material: Rostfritt stål, BPA-fri
 • Särskilda funktioner: BlenderBall Wire Whisk, luktresistent material, dubbla väggar för isolering

Plus:

 • Dubbla väggar för isolering: Håller drycker kalla i upp till 24 timmar, perfekt för långa träningspass eller heta dagar.
 • BlenderBall Wire Whisk: Ger en klumpfri shake och en jämn smak varje gång.
 • Avtagbart bärhandtag: Flexibilitet för att bära flaskan på olika sätt och möjlighet att fästa den på en träningsväska.

Värt att fundera över:

 • Ej för varma drycker: Trots den robusta konstruktionen bör shakern inte användas för varma drycker.
 • Handdisk rekommenderas: För att behålla flaskans integritet och finish bör den diskas för hand, även om locket tål diskmaskin.

Metalshake Steel 600 ml

4,2/5,0

Produkten Metalshake Steel 600 ml ser ut så här.

Metalshake Steel 600 Ml är en innovativ shaker som kombinerar funktionalitet och hållbarhet i en stilren design. Den är utformad med högkvalitativa material och erbjuder en längre livslängd än många andra shakers. Flaskan fungerar som shaker, termos och cooler, vilket gör den idealisk för dig som har en aktiv livsstil och behöver en mångsidig behållare.

Den rostfria stålkonstruktionen garanterar att inga oönskade smaker eller lukter påverkar dina drycker. Metalshake Steel 600 Ml kan hålla drycker varma i upp till 6 timmar och kalla i 24 timmar. Med sitt unika två-finger-grepp och snap-on-kork kan du lita på att dina drycker förblir säkra och fräscha. Den medföljande blandningsnätet garanterar att du får en slät och klumpfri shake varje gång.

Viktiga specifikationer:

 • Tillverkare: MetalShake
 • Material: Rostfritt 18/8 stål, detaljer i BPA-fri och PP-fiber
 • Särskilda funktioner: Två extrabehållare och en ispuck, två-finger-grepplopp, snap-on-kork, termos- och coolerfunktion
 • Kapacitet: 600 ml

Plus:

 • Multifunktionell: fungerar som shaker, termos och cooler
 • Lång livslängd tack vare högkvalitativt material
 • Inkluderar två extrabehållare och en ispuck för förvaring av tillägg och vitaminer

Värt att fundera över:

 • Handdisk rekommenderas för att bibehålla flaskans kvalitet och finish

Smartshake Slim Gunsmoke Black

4,2/5,0

Den mest prisvärda produkten Smartshake Slim Gunsmoke Black ser ut så här.

Smartshake Slim Gunsmoke Black är representativ för modern design och bekvämlighet inom fitnessvärlden. Denna shaker är utformad för att erbjuda maximal funktionalitet på minimalt utrymme, med en kapacitet på upp till 400 ml vätska och en extra behållare på 100 ml för pulverförvaring, vilket ger en total kapacitet på 500 ml. Den smala greppet gör den smidig och lätt att hantera, vilket passar perfekt för dig som alltid är på språng.

En av de intressanta egenskaperna med Smartshake Slim Gunsmoke Black är att du kan personifiera din shaker genom att mixa och matcha olika delar från andra SmartShake-produkter. Dessutom har shakern ett filter i locket som garanterar en klumpfri dryck. SmartShake föreslår att du blandar sportdryck eller aminosyror i shakern under träningspasset, medan återhämtningspulvret förvaras i den extra behållaren för att användas efter träning.

 • Tillverkare: SmartShake
 • Material: BPA-fri plast
 • Särskilda Funktioner: Inbyggd extra behållare, filter i locket, personifierbar design

Plus:

 • Smidig och lättanvänd design: Perfekt för dig på språng med sitt smala grepp.
 • Personifierbar: Du kan skapa unika färgkombinationer genom att blanda olika delar från andra SmartShake-produkter.
 • Mångsidig användning: Med den inbyggda extra behållaren får du en hel träningsrutin i en shaker, med sportdryck under träningspasset och återhämtningspulver efter träningen.

Värt att fundera över:

 • Materialspecificering: Den specifika materialet för denna shaker är inte angivet, vilket kan vara en viktig faktor för vissa när det gäller hållbarhet och säkerhet.
 • Storlek vs Kapacitet: Trots en angiven kapacitet på 500 ml, rymmer själva shakern endast 400 ml, med den extra behållaren som erbjuder ytterligare 100 ml.

Smartshake Original2go One

3,8/5,0

Produkten Smartshake Original2go One ser ut så här.

Smartshake Original2go One är en perfekt följeslagare för din träningsrutin – den kombinerar stil, funktionalitet och hållbarhet, och är designad för att möta moderna användares behov. Denna svensktillverkade shaker är tillverkad av giftfri plast och kan rymma upp till 800 ml vätska, vilket gör den till en idealisk behållare för dina shakes och drycker.

Det som gör denna shaker speciell är dess integrerade förvaringsfack i botten. Det här ger dig möjlighet att ta med dig en extra portion av proteinpulver, BCAA eller andra kosttillskott, så att du slipper bära med dig extra behållare. Shakern är även utrustad med extra breda gängor, vilket säkerställer en tät förslutning och ett karbinhake som tar hand om dina nycklar eller gymkort.

Viktiga specifikationer:

 • Tillverkare: SmartShake
 • Material: BPA- och DEHP-fri plast
 • Särskilda Funktioner: Inbyggt förvaringsfack, karbinhake, tålig upp till 120 grader, återvinningsbar, klumpfri blandningsmekanism

Plus:

 • Integrerat förvaringsfack: Håller dina tillskott organiserade och lättillgängliga, utan behov av separata behållare
 • Miljövänlig: Tillverkad av BPA- och DEHP-fri plast och är återvinningsbar
 • Mångsidig användning: Tål maskindiskning, mikrovågsugn och kan rymma vätska upp till 120 grader

Värt att fundera över:

 • Mikrovågsanvändning: Glöm inte att ta bort locket och karbinhaken innan du mikrovågsugnar shakern
 • Hantering av varm vätska: Var försiktig när du öppnar locket om shakern innehåller varm dryck för att undvika stänk eller brännskador

Ecoshaker EC1

4,0/5,0

Det bästa budgetvalet Ecoshaker EC1 ser ut så här.

Ecoshaker EC1 är en shaker som inte bara är effektiv och högkvalitativ, utan även miljövänlig och hållbar. Den är tillverkad av 98% sockerrör, vilket gör den unik i sin kombination av stil, funktion och miljömedvetenhet. Dess rymliga kapacitet på 700 ml gör den perfekt för att förvara dina shakes, smoothies eller vatten.

Ecoshaker EC1 är en trevlig följeslagare när du besöker gymmet, tar en löprunda, eller bara är på språng tack vare sin minimalistiska och stilrena design. Dessutom är den designad för att passa i mugghållare, så du kan enkelt ta med den i bilen. Ecoshaker EC1 är både mikrovågs- och diskmaskinskompaktibel, och kan även frysas.

Viktiga specifikationer:

 • Tillverkare: Ecoshaker
 • Material: 98% sockerrör
 • Särskilda funktioner: mikrovågsugn-, maskindisk- och fryssäker, samt återvinningsbar som plast.

Plus:

 • Miljövänlig: Tillverkad av 98% sockerrör, vilket minskar miljöpåverkan.
 • Multifunktionell: Kan användas i mikrovågsugn, frys och diskmaskin, vilket gör den idealisk för både varma och kalla drycker.
 • Stilren och snygg design: Skapad och tillverkad i Sverige, med en klassisk och minimalistisk utformning.

Värt att fundera över:

 • Temperaturgränser: Var försiktig med extremt höga temperaturer, och diska den i diskmaskin endast upp till 55°.
 • Återvinning: När shakern har nått slutet av sitt liv, se till att återvinna den som plast för att fortsätta stödja en hållbar livsstil.

Smartshake Reforce Svk

4,2/5,0

Produkten Smartshake Reforce Svk ser ut så här.

Smartshake Reforce SVK är en elegant och hållbar shaker som erbjuder funktionalitet i toppklass. Tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål säkerställer den en hygienisk och säker användning vid varje tillfälle. Med en kapacitet på hela 900 ml är denna shaker idealisk för att förbereda allt från proteinshakes till fruktvatten och pannkaksmix.

Shakern har en silikonklädd yta, vilket ger ett stabilt grepp och minskar risken för att den glider ur handen. Den har även ett praktiskt handtag som underlättar bärbarheten och ger en extra nivå av bekvämlighet.

Viktiga specifikationer:

 • Tillverkare: SmartShake med Svenskt Kosttillskottslogga
 • Material: PP, BPA- och DEHP-fri plast, rostfritt stål, yttersida i silikon
 • Innehåller: Läckagesäkert lock och handtag för enkel bärbarhet
 • Kapacitet: 900 ml

Plus:

 • Hållbart material: Rostfritt stål för längre livslängd och hygienisk användning
 • Praktisk design: Silikonklädd yta för bättre grepp och handtag för enkel transport
 • Lätt att rengöra: Bred öppning och mjuka hörn underlättar rengöringen

Värt att fundera över:

 • Handdisk rekommenderas: För att bevara kvalitet och hållbarhet bör den handdiskas
 • Läckagesäkert lock: Kontrollera att locket är ordentligt förslutet innan transport
 • Vikt: Något tyngre än plastshakers med en vikt av 0,16 kg, men hållbarheten är överlägsen

Smartshake Revive

4,1/5,0

Produkten Smartshake Revive ser ut så här.

SmartShake Revive är en praktisk och innovativ shaker med en kapacitet på 750 ml, som erbjuder enastående funktionalitet för den aktiva användaren. Med dess unika design och praktiska handtag på locket, blir det enkelt att transportera och försäkra ett säkert grepp tack vare den stabila gummikanten. Flaskan är tillverkad av PP-, BPA- och DEHP-fri plast som garanterar att du får en säker och miljömedveten produkt.

Viktiga specifikationer:

 • Tillverkare: SmartShake
 • Material: PP-, BPA- och DEHP-fri plast
 • Särskilda funktioner: Stabil gummikant, bekvämt handtag, extra behållare i botten, mixernät för effektiv blandning
 • Kapacitet: 550 ml markerat, men upp till 750 ml om fylld till kanten

Plus:

 • Mångsidighet: Förvarar extra proteinpulver, BCAA, kapslar i den inbyggda behållaren och kan även blandas med frukt
 • Högeffektivt mixernät: Blandar smidigt och klumpfritt proteinpulver, ägg och pannkakssmet
 • Praktiskt design: Mjukt handtag och stabil gummikant ger både komfort och säkerhet

Värt att fundera över:

 • Kapacitetsgradering: Notera att den är graderad till 550 ml men kan fyllas upp till 750 ml, vilket kan påverka mätning av ingredienser
 • Rengöring: Skölj ur och diska efter varje användning, den tål mikrovågsugn och diskmaskin för enkel rengöring
 • Fyllningsnivå: Var försiktig när du fyller den till kanten för att undvika spill

Blenderbottle Stainless Steel Shaker 820 ml Black/Pink

3,6/5,0

Produkten Blenderbottle Stainless Steel Shaker 820 ml Black/Pink ser ut så här.

Blenderbottle Stainless Steel Shaker är en elegant och praktisk shaker designad för den aktiva personen i åtanke. Med sin unika BlenderBall blandningskula erbjuder den enkel och effektiv blandning av proteinshakes och sportdrycker, fritt från oönskade klumpar.

Denna rostfria shaker är byggd för att hålla, med en robust konstruktion och sofistikerad estetik. Skruvlocket och säker korken garanterar inget läckage, vilket gör den till en perfekt följeslagare för din aktiva livsstil. Dessutom är säkerheten och kvaliteten prioriterad, då BlenderBottle är BPA- och ftalatfri.

 • Tillverkare: Blender Bottle
 • Material: Rostfritt stål, BPA- och ftalatfri plast
 • Särskilda Funktioner: BlenderBall blandningskula, Skruvlock, Säker kork, Robust konstruktion

Plus:

 • Effektiv blandning med den unika BlenderBall blandningskulan för jämn och klumpfri shake varje gång
 • Hög kvalitet tack vare robust rostfritt stål och fri från skadliga ämnen som BPA och ftalater
 • Läckagesäker design med skruvlock och säker kork, perfekt för en aktiv livsstil

Värt att fundera över:

 • Regelbunden och noggrann rengöring av BlenderBall är nödvändig för att säkerställa att ingen produktrester byggs upp över tiden
 • Förseglingen kräver att skruvlocket är ordentligt förseglad innan du skakar för att förhindra läckage
 • Priset är högre jämfört med vissa andra shakers, men kvaliteten och funktionerna av Blender Bottle reflekterar detta pris

Star Nutrition Gear Stainless Steel Shaker Svart 900 ml

4,3/5,0

Produkten Star Nutrition Gear Stainless Steel Shaker Svart 900 ml ser ut så här.

Star Nutrition Gear Stainless Steel Shaker är ett utmärkt val för dig som prioriterar hållbarhet, hygien och miljömedvetenhet i din träningsrutin. Denna shaker tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål är inte bara ett hållbart alternativ, men också ett miljövänligt sätt att få i sig tillräckligt med vätska eller kosttillskott efter träningen. Kapaciteten på 900 ml ger dig tillräckligt med utrymme för dina shakes och drycker.

Shakerns användarvänliga design inkluderar ett läckfritt lock och mjukt öglahandtag, och det inbyggda blandningsnätet säkerställer att inga klumpar finns kvar i din shake. Den breda öppningen och mjuka hörnen underlättar också rengöring, men det är viktigt att notera att den endast bör handdiskas.

Viktiga specifikationer:

 • Tillverkare: Star Nutrition Gear
 • Material: Rostfritt stål 304, silikon, klar PP
 • BPA & DEHP-fri
 • Funktioner: Läckfri, tyst blandning, hållbar och lätt att rengöra

Plus:

 • Hållbarhet och hygien: Rostfritt stål garanterar en lång livslängd och mycket hygienisk produkt.
 • Läckfri design: Det läckagesäkra locket förhindrar spill och gör handhavandet enkelt.
 • Miljövänligt: Tillverkad av återanvändbara material, vilket gör den till ett bättre och mer hållbart alternativ än plastshakers.

Värt att fundera över:

 • Handdisk: Shakern tål inte maskindisk, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.
 • Mätning: Maxkapaciteten är 900 ml, men den är märkt upp till 700 ml. Detta är något du bör vara medveten om när du doserar dina tillskott.
 • Pris: Priset kan vara något högre än för andra shakers, men det reflekterar den överlägsna kvaliteten hos produkten.

Blenderbottle Radian Tritan 940 ml

4,3/5,0

Produkten Blenderbottle Radian Tritan 940 ml ser ut så här.

BlenderBottle Radian Tritan 940ml är en stilig och praktisk proteinshaker som är konstruerad för att säkerställa att dina shakes förblir fräscha och fria från klumpar. Med en kapacitet på 940 ml är flaskan gjord av Eastman Tritanplast, vilket säkerställer att den förblir luktfri och behåller sin fräschör.

Viktiga specifikationer:

 • Tillverkare: BlenderBottle
 • Material: Eastman Tritanplast
 • Särskilda funktioner: Patenterad rostfri boll, hygieniskt munskydd, passar i de flesta flaskhållare

Plus:

 • Luktresistent: Tack vare Eastman Tritanplast förblir flaskan luktfri och fräsch.
 • Klumpfria shakes: Den patenterade rostfria bollen säkerställer att proteinpulvret blandas ordentligt för en klumpfri upplevelse.
 • Hygienisk: Munstycket, som är centrerat och lätt att dricka ur, inkluderar även ett hygieniskt skydd för att undvika smuts och damm.
 • Användarvänlig: Flaskan har en avsmalnande botten som gör att den passar i de flesta flaskhållare, både i bilar och på gymutrustningar.

Värt att fundera över:

 • Innan du använder BlenderBottle Radian Tritan 940ml i en specifik flaskhållare, är det viktigt att kontrollera måtten för att säkerställa att den passar korrekt.
 • För att bevara flaskans livslängd rekommenderas det att du noggrant följer tillverkarens instruktioner för rengöring eftersom produkten tål maskindisk.

Chained Nutrition Smartshake Black 750 ml

4,2/5,0

Produkten Chained Nutrition Smartshake Black 750 ml ser ut så här.

Chained Nutrition Smartshake Black 750 ml är en toppmodern shaker där smart design kombineras med praktiska funktioner. Denna shaker har en kapacitet på 750 ml, vilket gör den optimal för dina näringsdrycker. Dessutom är det separata förvaringsfacket på 150 ml utmärkt för extra tillägg, nycklar eller andra små föremål.

Den välkonstruerade designen omfattar ett stötabsorberande gummi som ger stabilitet och hållbarhet för daglig användning. En unik funktion hos denna shaker är det fasta mixernätet, som förhindrar skramlande ljud och garanterar en klumpfri blandning varje gång – en viktig detalj för fitnessentusiaster. Shaken fungerar även utmärkt för att blanda tjockare ingredienser och på så sätt möjliggör andra användningsområden, exempelvis pannkakssmet.

Tillverkaren har utformat shakern för maximal komfort, vilket innefattar ett mjukt loophandtag för enkel transport.

Viktiga specifikationer:

 • Tillverkare: Chained Nutrition
 • Material: Livsmedelssäker PP-plast, BPA/DEHP-fri
 • Särskilda Funktioner: Stötabsorberande gummi, tyst blandning, klumpfri, avtagbart förvaringsfack, återvinningsbar

Plus:

 • Klumpfri Blandning: Det unika mixernätet säkerställer en jämn och klumpfri shake varje gång.
 • Förvaringsfack: Det praktiska avtagbara förvaringsfacket rymmer tillägg eller personliga föremål.
 • Tyst och Stabilt: Stötabsorberande gummi och fasta mixernät minimerar skakljud och ger en stabil upplevelse.

Värt att fundera över:

 • Kapacitet: Shakerns övre markering går endast upp till 550 ml, trots en total kapacitet på 750 ml.
 • Handhavande: Det är viktigt att vara försiktig vid rengöring och användning av produkten i diskmaskin och mikrovågsugn för att bevara dess kvalitet och funktion.

GAAM Smartshake Reforce 900 ml

3,9/5,0

Produkten GAAM Smartshake Reforce 900 ml ser ut så här.

GAAM Reforce Stainless Steel är mer än bara en shaker – den är en kombination av funktionalitet, design och hållbarhet. Den här shakern från GAAM by Smartshake har en kapacitet på 900 ml, vilket gör den perfekt för alla typer av näringsdrycker och proteinshakes. Shakern är tillverkad av rostfritt stål, vilket innebär att den är både hygienisk och långvarig. Dess stilrena och moderna design gör den visuellt tilltalande och enkel att rengöra.

Viktiga specifikationer:

 • Tillverkare: GAAM by Smartshake
 • Material: Rostfritt stål
 • Funktioner: Läckagesäkert lock, hållbar design, tyst blandning, enkel rengöring, modern estetik

Plus:

 • Miljövänlig och hållbar: Tillverkad av rostfritt stål, en hållbar och miljövänlig resurs
 • Enkel rengöring: Bred öppning och mjuka hörn gör det enkelt och grundligt att rengöra
 • Säker och praktisk: Läckagesäkert lock och mixernät som säkerställer en tyst och klumpfri upplevelse

Värt att fundera över:

 • Temperatur: Shakern kan kännas varm eller kall beroende på innehållets temperatur. En ärm eller hållare kan behövas för att undvika direktkontakt med huden
 • Torkning: Se till att shakern torkar ordentligt efter rengöring för att undvika vattenfläckar

Gasp 27Oz Shaker

3,5/5,0

Produkten Gasp 27Oz Shaker ser ut så här.

Gasp 27Oz Shaker Black utmärker sig med sin optimala blandning av funktionalitet och design för den aktiva personen. Denna shaker passar perfekt oavsett om du behöver en pre-workout-drink, en proteinshake för återhämtning eller bara en BCAA-dryck under träningen.

Shakern har smartshakelock, som låter dig hålla dryckens ingredienser separerade tills du är redo att skaka och njuta av den. Detta förhindrar klumpar i din proteinshake effektivt. Med en generös kapacitet på 800 ml behöver du inte ständigt fylla på den under dagen.

Designen är både rymlig och praktisk, vilket gör det lätt att rengöra efter varje användning. Den har smart förvaring där du kan placera extra proteinpulver eller andra tillskott. Karbinhaken ger ytterligare funktionalitet genom att låta dig fästa shakern till din väska eller bälte.

Viktiga specifikationer:

 • Tillverkare: GASP
 • Material: BPA-fri hårdplast
 • Särskilda funktioner: Smartshakelock, stor kapacitet på 800 ml, lätt att rengöra, karbinhake, smart förvaring

Plus:

 • Multifunktionellt smartshakelock: Håller ingredienserna separerade tills du är redo att blanda
 • Stor kapacitet: Rymmer 800 ml, vilket är tillräckligt för de flesta drycker och shakes
 • Smart förvaring: Ger möjlighet att lagra extra tillskott eller proteinpulver för användning vid ett senare tillfälle

Värt att fundera över:

 • Rengöring: Var försiktig med att använda för hårda borstar eller redskap när du rengör shakern för att undvika repor
 • Uppbevaring: Töm och rengör shakern direkt efter användning för att undvika lukt och bakterietillväxt

Våra köpguidestips för Shaker:

Att hitta den bästa shakern kan vara ett utmanande uppdrag, och många faktorer måste beaktas innan du gör ditt köp. Här är en kort köpguide som täcker viktiga aspekter att tänka på när du väljer din shaker.

 • Material: Shakerns material kan vara avgörande för dess hållbarhet och kvalitet. Rostfritt stål och BPA-fri plast är två vanliga materialval, där stål är mer robust och hållbart än plast, men plast kan vara mer budgetvänligt.
 • Storlek och kapacitet: Beroende på dina behov, se till att shakern har tillräcklig kapacitet för att göra dina shakes och drinkar. En storlek på 500-700 ml är vanlig och fungerar för de flesta drinkar och proteinshakes.
 • Läckagesäkerhet: Ingen vill ha en shaker som läcker ut innehållet. Säkerställ att shakern har en förseglad och säker design för att förhindra spill och läckage.
 • Rengöringsvänlighet: Välj en shaker som är lätt att rengöra och underhålla, såsom en med löstagbara komponenter och diskmaskinssäkerhet.
 • Tillägg och funktioner: En del shakers kommer med extra funktioner som inbyggda mätkoppar, speciella blandningskulor och till och med kompartiment för att lagra kosttillskott eller proteinpulver.
 • Estetik och design: Du kan även överväga en shaker som passar din personliga stil och estetik, med olika färger, mönster och varumärkesdesigner att välja mellan.
 • Pris: Shakers finns i ett brett prisklass och det är viktigt att välja en som passar din budget.
 • Varumärkesrykte: Satsa på ett erkänt varumärke som erbjuder både kvalitetsprodukter och bra kundservice.
 • Isoleringskapacitet: Om du önskar hålla dina drycker kalla under längre tid, välj en shaker med isoleringsegenskaper, såsom dubbelväggar eller vakuumisolering.
 • Miljövänlighet: Om du vill göra en mer miljövänlig investering, välj en shaker som är tillverkad av återvunnet material eller är biologiskt nedbrytbar.

Vanliga frågor och svar om Shaker


Varför behöver jag en shaker?

En shaker hjälper dig att blanda dina kosttillskott, som proteinpulver och pre-workout, på ett snabbt och enkelt sätt för en klumpfri och smidig konsistens. Det är ett praktiskt verktyg för att förbereda och transportera shakes före eller efter träningen.


Är alla shakers läckagesäkra?

Många shakers är läckagesäkra, men det kan variera mellan olika modeller och märken. Se till att kontrollera produktbeskrivningen och recensioner för att säkerställa att shakern du väljer är läckagesäker, för att undvika spill och oönskade utsläpp under transport eller användning.


Hur rengör jag min shaker?

För att rengöra din shaker, skölj den med varmt vatten så snart som möjligt efter användning. Använd en mjuk borste och lite diskmedel för att rengöra både behållaren och locket noggrant. Skölj väl och låt den lufttorka. Om din shaker har löstagbara delar, som en blandningsboll eller en dryckeskapsyl, se till att demontera dem och rengöra alla delar ordentligt.


Kan jag förvara mina kosttillskott i shakern?

Vissa shakers har särskilda förvaringsfack för att hålla kosttillskott, som proteinpulver eller tabletter, åtskilda från vätska tills du är redo att blanda dem. Om din shaker inte har dessa fack är det bäst att förvara dina kosttillskott i en separat förpackning för att hålla dem torra och fräscha.


Vilket material är bäst för en shaker?

Populära material för shakers inkluderar plast, rostfritt stål och glas. Varje material har sina egna för- och nackdelar:

 • Plast: Lätt, billig och enkelt att rengöra. Kan dock vara känslig för doft- och smakabsorption samt repor.
 • Rostfritt stål: Slitstarkt, hållbart och isolerande, vilket håller din dryck kall eller varm under längre tid. Tyngre än plast och kan vara svårare att rengöra.
 • Glas: Helt smak- och doftneutral, men kan vara tung och känslig för att gå sönder.

Hur stor shaker behöver jag?

Storleken på din shaker beror på dina personliga behov och träningsmål. En mindre shaker (ca 500 ml) fungerar bra för korta träningspass och mindre mängder proteinpulver, medan en större shaker (ca 1000 ml) kan vara lämplig för långa träningspass och större portioner av kosttillskott.


Varför har vissa shakers metallkulor inuti?

Metallkulor, eller så kallade blandningsbollar, hjälper till att bryta upp klumpar av proteinpulver eller andra kosttillskott när du skakar behållaren. Dessa bollar bidrar till en jämnare, klumpfri konsistens på din shake.


Kan jag använda min shaker för varma vätskor?

Det beror på vilket material din shaker är tillverkad av. Rostfritt stål och glas shakers kan vanligtvis hantera varma vätskor utan problem, men plastshakere kan bli missformade eller skada sig vid höga temperaturer. Kolla alltid produktens specifikationer innan du använder din shaker med varma vätskor


Foto av författare

Anton Olsson


Disclaimers:

#1. Innehållet på SKKF.org är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på SKKF.org även i framtiden.