Lista på recenserade testoboosters

Bästa Testoboostern/Testosterontillskottet 2023

Testosteron är ett omtalat hormon. Mycket på grund av att det är det främsta manliga könshormonet och som sådant spelar en avgörande roll när det kommer till muskeltillväxt, benmassa och utvecklandet av manliga fysiska attribut.

Trots att testosteronet fått mest uppmärksamhet i egenskap av anabolt tillväxthormon har det även ett stort antal andra viktiga funktioner i kroppen. Bra testosteronnivåer är avgörande för allt ifrån immunsystemet till kognitiva funktioner. Ett vanligt förekommande påstående är att testosteronet är vad som ligger bakom känslan av drivkraft.

För dig som vill skapa bästa möjliga förutsättningar för muskelökning eller bara vill se till att du ligger bra testosteronnivåer har vi tagit en titt på årets bästa testosteronboosters.

Vilket testosterontillskott är rätt val?

Testosterontillskott är definitivt en kontroversiell fråga. Mycket på grund av att denna sorts tillskott kommit att bli väldigt förknippade med anabola steroider. Men vad som särskiljer testoboosters från  olagliga anabola preparat är att de främjar den kroppsegna testosteronproduktionen. Detta är att jämföra med preparat som på extern väg tillför testosteron eller anabola hormon.

Tillskott som främjar det kroppsegna testosteronet är däremot helt lagliga och blir i många fall en given del av träningen. För att verkligen maximera nyttan är det däremot viktigt att vara lite extra noggrann med vilket tillskott man väljer.

Vi har sorterat tillskotten utifrån dessa två kategorier:

Bästa testosterontillskottet inför träningspasset: Dessa testoboosters innehåller även ämnen som ökar prestationsförmågan. Då dessa tillskott sällan är optimala för en god natts sömn så de typiskt sett främst för användning i samband med träning.

Bästa testoboostern för allmän hälsa: Dessa testosteronfrämjande tillskott kan ätas regelbundet och kan göra underverk för att på sikt ta testosteronet till nya höjder. Kan i många fall med fördel användas innan läggdags.

För varje enskild kategori har vi sållat ut flertal alternativ som höll vårt kvalitetsmått.

Vinnaren i respektive kategori

Bästa inför träningspasset

Bild på raw muscle saver-burk

RAW Muscle Saver

Mångfacetterad/komplex som höjer på flera nivåer.

Bästa för allmän hälsa

bild på raw test-burken

RAW Test

Främjar testosteron och allmänhälsa.

Kategori 1) Bäst inför träningspasset

Destta testosteronfrämjande produkter är optimala att användas inför träningspasset då de innehåller mycket av de ämnen som även främjar prestation i det korta loppet.

Hur ska en testobooster för träning vara?

Dessa testoboosters har den särskilda fördelen att främja långsiktigt höga testosteronnivåer, men även säkerställa att man presterar så bra som möjligt under träningspasset. Därför kan de i många fall bäst beskrivas som en mix av PWO och klassisk testobooster.

Vi har plockat fram ett flertal testoboosters för träning.

Detta är våra favoriter i kategorin:

RAW Muscle Saver – Testvinnare!

5,0/5,0

Heltäckande booster med stimulerande egenskaper.

Bild på raw muscle saver-burk

Snabbfakta:

 • Testoseronökande och immunfräjande.
 • Stimulerande effekt inför träningen.
 • Innehåller även vitaminer.

RAW Muscle Saver är på många sätt mer än bara ett testosteronhöjande tillskott. Det är en heltäckande produkt som utöver att faktiskt främja optimala testosteronnivåer även drar ned på det kroppsegna kortisolet och skapar bra förutsättningar för ett väl fungerande immunförsvar.

Mycket av hemligheten bakom effekten ligger i att det innehåller en blandning av ashwagandha, betaglukaner och piperin. I praktiken innebär det ett flertal gynnsamma verksamma ämnen och optimal biotillgänglighet.

Det här definitivt tillskottet för dig som vill ha ett pålitligt standardval avseende testosteronboosters. Man upplever såväl en direkt påtaglig effekt, som en mer långvarig och avsevärt mycket mer finstilt verkan.

Prismässigt ligger RAW Muscle Saver någonstans i mellanklassen då optimal dagsdos motsvarar två kapslar två gånger om dagen. Om du är villig att investera i åtminstone en till två månaders dosering så kommer du att märka skillnad.

Plus:

 • Innehåller ashwagandha.
 • Piperin för ökad biotillgänglighet.
 • Stärker immunförsvaret.

Att tänka på:

 • Bör inte kombineras med antidepressiva läkemedel.

Core Performance

4,0/5,0

Lättdoserad multiprodukt för energi och balans

Bild på burken som innehåller Core Performance, från Svenskt kosttillskott

Snabbfakta:

 • Kombinerat energitillskott och hormonbalanserare.
 • Långsamma och snabba kolhydrater.
 • Guarana och koffein för uppiggande effekt.

Från alltid prisvärda Svenskt Kosttillskott har vi här en pulverbaserad kombinerad PWO och hormonutjämnare som säkerställer rätt förutsättningar för både prestation och testosteron.

Den kännetecknas av en särskild kombination av rosenrot, l-teanin och kreatin som i samverkan har visat sig kunna öka testosteron och tillväxthormon. I kombination med guarana och kreatin innebär det en riktig boost i flera bemärkelser.

Vad som är särskilt bra med med Core Performance är att det som pulvertillskott är oerhört smidigt att dosera helt utifrån tycke och smak. Det kan med fördel blandas i annan dryck för att ge ett regelbundet tillskott under träningspasset.

Koffeinhalten är märkbart högre än många andra motsvarande produkter. Detta gör den så klart inte lämpad på kvällskvisten, men desto bättre som en given del av första halvan av dagen.

Plus:

 • Pulver som gör det enkelt att själv välja dosering.
 • Verksamma nivåer av koffein.
 • Ger även en energiboost.

Värt att fundera över:

 • Innehåller sötningsmedel.

T Power

4,0/5,0

Stimulerande och hormonfrämjande blandpreparat.

Bild på burken: T-power

Snabbfakta:

 • Främjar tillväxthormon.
 • Motverkar muskelinflammation.
 • Berikad med vitaminer och probiotika.

T Power är ett svensktillverkat hormonfrämjande tillskott med elva verksamma ämnen som alla har en särpräglad effekt på kroppen.

Genom att kombinera cellfrämjande, anti-inflammatoriska och probiotiska ämnen får man inte bara en hormonökande effekt utan även många allmänt hälsofrämjande egenskaper.

Då dagsdosen motsvarar åtta kapslar är detta inte nödvändigtvis det allra mest billiga testosteronfrämjande tillskotten.

Men samtidigt innehåller de höga nivåer av väl beprövade verksamma ämnen. Effekten är tudelad och innebär både en direkt kännbar ökning i pigghet, och mer långsiktig effekt.

Perfekt för dig som är osäker på huruvida du vill ha ett tillskott för behovsbruk eller för stadig konsumtion.

Plus:

 • Bra nivåer av resveratrol.
 • Innehåller bockhornsklöverextrakt.
 • Zink och vitamin D.

Värt att fundera över:

 • Innehåller stimulerande ginseng.

Mutant Test

4,0/5,0

Spännande blandning av hormonfrämjande ämnen.

Bild på burken Mutant Test Testobooster

Snabbfakta:

 • Flertal samverkande aktiva ämnen.
 • Vitamin- och mineralberikad.
 • Hög biotillgänglighet.

Mutant var tidiga med stacks och testoboosters och har på sätt och vis kommit att bli synonyma med denna sorts tillskott. Deras Mutant Test är en blandning som är särskilt framtagen för att främja testosteron och muskeltillväxt.

Med hela arton biologiskt aktiva ämnen som samtliga utgör en viktig del av den kroppsegna hormonella balansen är det en stabil grund för alla som vill maximera sina könshormoner.

Värt att poängtera är att detta inte nödvändigtvis är en snabbverkande produkt. Tvärtom kryper effekten långsamt på, och därför krävs ett ganska stort mått av ihärdighet.

Efter en veckas bruk så märker man däremot definitivt skillnad. Bättre uthållighet, snabbare återhämtning och mer drivkraft är något du kan förvänta dig. Att den innehåller resveratrol och gurkmejaextrakt gör att den på cellulär nivå skapar optimala förutsättningar för hormonproduktion.

Plus:

 • Oerhört brett och varierad innehåll.
 • Uppiggande effekt.
 • Inflammationsdämpande effekt.

Värt att fundera över:

 • Bör ej kombineras med medicin.

Self Omninutrition Inject

3,0/5,0

Anti-inflammatorisk och könshormonfrämjande tillskott.

Bild på Self Omninutrition inject hemma hos vår testperson

Snabbfakta:

 • Anti-inflammatorisk kombo.
 • Kort- och långtidsverkande.
 • Berikad med vitaminer.

Det här är en finstilt produkt som till det yttre kan framstå som en helt vanlig energibooster. Men skenet bedrar. I dess inre döljer sig effektiva mängder av vitamin D och NAC som bägge har otroligt betydande effekt när det kommer till att minska inflammation och skapa bra förutsättningar för kroppsegen hormonproduktion.

Vad man främst lägger märke till när man börjar med Self Omninutrition Inject är att koffein- och taurainblandningen definitivt är uppiggande. Men det är inte i detta som dess egentliga nytta ligger. Den positiva effekten kommer smygandes efter en tids användande. Träningsvärken blir lindrigare och på sikt upplever man en påtaglig styrkeökning.

Plus:

 • Innehåller n-acetylcystein (NAC).
 • Extra mycket koffein.
 • Rikligt med Vitamin D.

Värt att fundera över:

 • Hög dosering kan leda till rastlöshet.

Elexir pharma teston man balans

4,0/5,0

Prisvärd booster baserad på bockhornsklöver.

bild på Elexiir Pharma Teston_man på körsbordet under vårt test

Snabbfakta:

 • Rikligt med bockhornsklöverfröextrakt.
 • Berikad med zink, magnesium och Vitamin B6.
 • Hög biotillgänglighet.

Elixir Pharma har den senaste tiden lanserat ett flertal prisvärda produkter som ofta innehåller växtextrakt som annars är ganska svåra att hitta. 

Teston Man Balans från Elexir Pharma innehåller gedigna nivåer av bockhornsklöver, som länge varit känt som en naturlig testosteronfrämjare som samtidigt hjälper till att jämna ut hormonell obalans.

Med allmänt uppiggande effekt blir det här ett val för dig som prioriterar helheten. Efter en tids användning så märker man tydlig skillnad i måendet. På så sätt är det här ett alternativ inte bara för dig som vill ha regelrätt testosteronökning, utan för dig som vill uppnå hormonell balans. Något som även kan ses som positivt är att den har en inverkan på sexdriften.

Plus:

 • Piperin för extra hög biotillgänglighet.
 • Ger ofta väl behövlig zinkboost.
 • Räcker med en om dagen.

Värt att fundera över:

 • Bör ej användas om du äter blodförtunnande medicin.

Kategori 2) Bästa allmänna testoboostern

I denna kategori hittar du testosteronfrämjande produkter som är framtagna för att använda regelbundet under dagen, och som kan användas när som helst på dygnet. De är typiskt sett utan stimulerande ämnen och kan därför med fördel användas innan sängdags.

Hur ska ett testosterontillskott för allmänhälsa vara?

En allmänt orienterad testobooster ska i ett kort- och långsiktigt hänseende främja testosteron. De ska även kunna användas oavsett tid på dygnet och inte leda till sömnsvårigheter eller överdriven känsla av pigghet.

Här är 4 testoboosters för dig som vill ha ständigt höga nivåer.

Detta är våra toppval bland testosteronboosters för allmän hälsa:

RAW Test

4,5/5,0

Högdoserad testobooster

bild på raw test-burken

Snabbfakta:

 • Främjar tillväxthormon.
 • Motverkar muskelinflammation.
 • Berikad med vitaminer och probiotika.

RAW Test är särskilt framtagen för att i så stor utsträckning som det är naturligt möjligt öka kroppens testosteronnivåer. Detta sker med hjälp av tjugo biologiskt aktiva ämnen vars samverkan ger bättre effekt än om de togs separat. Därför är det här ett givet val för dig som vill ha en äkta testobooster utan uppiggande effekt.

Detta är en produkt som kräver lite tålamod. Då den helt saknar direktverkande stimulerande ämnen så är det lätt att dra slutsatsen att den inte har någon effekt. Men tvärtom så gör den otroligt mycket för hormonnivåerna. Effekten blir påtaglig efter någon veckans användning, och den blir ett perfekt komplement till såväl intensiv träning som en del av vardagsrutinen.

Plus:

 • Innehåller resveratrol.
 • Perfekt för kvällsanvändning.
 • Berikad med piperin för bra biotillgänglighet.

Värt att fundera över:

 • Ej för dig med hjärtproblem.

Delta Nutrition Alpha Booster

4,5/5,0

Testobooster med ämnen som trendar bland kroppsbyggare

fotograferad bild på alpha booster vid vårt hemmatest

Snabbfakta:

 • Växtbaserat testosteronbooster.
 • Väl lämpad för alla tider på dygnet.
 • Optimal balans av extrakt.

Alpha Booster från Delta Nutrition följer trenden att främja testosteronproduktionen med hjälp av särskilt utvalda växtextrakt.

Den innehåller bockhornsklöver, men även tiggarnöt och champinjonextrakt. Denna kombo skapar särdeles bra förutsättningar för att höja och optimera könshormonerna. Just dessa har kommit att bli oerhört populära bland inte minst kroppsbyggare.

Precis som med andra renodlat hormonfrämjande preparat kräver Alpha Booster att man låter saker ta sin tid. Men efter några veckor märker man definitivt skillnad. Om du känner att du saknar driv i vardagen eller att muskelökningen uteblir så är det här ett val för dig. Kom däremot ihåg att vara regelbunden i din dosering.

Plus:

 • Berikad med zink.
 • Flertal verksamma växtextrakt.
 • Innehåller beprövad bockhornsklöver och tigagrnöt.

Värt att fundera över:

 • Kräver långvarigt bruk för god effekt.

Jacked Testo Booster

4,5/5,0

Multikomplex med bra mängd substans

fotograferad bild av vår fotograf på jacked testobooster

Snabbfakta:

 • Innehåller bockhornsklöver och broccoli.
 • Kompletterad med ZMA
 • Piperin för hög biotillgänglighet.

Testo Booster från Jacked är ett väldigt populärt testosterontillskott vars effekt härrör från en särskild blandning av växtextrakt och en vitamin- och mineralblandning. Med bockhornsklöver som bas kompletteras den med såväl andra verksamma ämnen och svartpepparextrakt, vilket gör att blandningen ger bättre effekt än om ämnena åts var för sig..

Detta är ett testosterontillskott som fungerar i alla lägen. Det saknar stimulerande ämnen och kan därför användas i samband med sänggående. En stor fördel är att det ökar såväl pump som prestationsförmåga. Själva effekten på testosteronet blir väldigt märkbar efter några veckors användande. Det förbättrar både humöret och gör att man orkar mer.

Plus:

 • Perfekt innan läggdags.
 • Prisvärd utifrån innehållet.
 • Innehåller transreveratrol.

Värt att fundera över:

 • Bör ej kombineras med blodförtunnande.

Healthwell Ashwagandha Premium

4,5/5,0

Beprövad klassiker som gör skillnad.

bild på health well's ashwagandha premium, tagen av SKKFs fotograf i vår testmiljö

Snabbfakta:

 • Standardiserat ashwagandhaextrakt.
 • Rotextrakt utan biprodukter.
 • Svartpeppar för extra hög biotillgänglighet.

Ashwagandha bör definitivt anses vara något utav en samtida klassiker. Trots att det har använts sedan antikens dagar så har man de senaste åren återupptäckt dess unika egenskaper. Som adaptogen har denna spännande växt en tendens att helt enkelt justera och optimera det som behövs förbättras.

I ett flertal studier har man observerat hur den främjar muskeluppbyggnad och normaliserar hormonnivåer. Dels genom att minska mängden kortisol, men även genom att direkt öka testosteronnivåerna.

Att ashwagandha är effektivt är ingen hemlighet. Man märker snabbt att det minskar mängden kortisol genom att göra att man känner sig tröttare på kvällarna. Att hantera stressiga situationer blir även enklare.

Men där aswagandha verkligen sticker ut är när det kommer till dess testosteronfrämjande effekt. Efter en tids användande blir det enklare att prestera och återhämtningen går i många fall snabbare.

Plus:

 • Minskar stresshormoner.
 • Främjar optimala testosteronnivåer.
 • Positiv inverkan på immunsystemet.

Värt att fundera över:

 • Undvik om du har en överaktiv sköldkörtel.

Köpguide för testoboosters – Så väljer du rätt

Här är några tips på vägen för dig som vill plocka fram bästa möjliga testosteronfrämjande tillskottet utifrån dina egna önskemål och behov. Genom att välja noggrant kommer du definitivt att få ut mer av ditt köp.

Typ av tillskott

Vissa testosterontillskott är oerhört närliggande PWO’s i sina sammansättningar. Särskilt de som innehåller stimulerande ämnen såsom koffein. Av naturliga skäl kan dessa tillskott vara svåra att använda innan man går och lägger sig. Åtminstone om man värdesätter en god natts sömn. Därför väljer många att särskilja på testosterontillskott som är särskilt framtagna för träning, och de som i ett mer allmänt hänseende främjar testosteronnivåerna. Många väljer även att kombinera dem för optimal effekt.

Aktivt ämne

Aktivt ämne är ett oerhört viktigt begrepp. För även om många tillskott skryter med god effekt så är det inte mycket värt om det inte innehåller ett ämne som faktiskt är aktivt. Vad detta åsyftar är att ämnet på ett eller annat sätter har en biologisk effekt som resulterar i påstådd effekt. Avseende testosterontillskott så vill du därför att tillskotten ska innehålla åtminstone ett aktivt ämne med bevisad testosteronfrämjande eller östrogenhämmande effekt.

Prisvärdhet

Det tål att poängteras att testosteronboosters är en het marknad. Och i många fall försöker tillverkare maximera intäkterna genom att ha låga koncentrationer som uppmuntrar ett enormt antal kapslar eller tabletter per dag. I vissa fall är det allt annat än befogat och kan leda till onödigt dyra omkostnader. Ha därför prisvärdheten i särskild åtanke när du väljer tillskott. För god effekt bör det vara ekonomiskt rimligt att kunna äta tillskottet i åtminstone en månad.

Hur vi genomförde testet på testoboosters

Testet av testosterontillskott skedde genom korttidsanvändning och bedömning av substanserna i innehållslistan. Det här ska alltså inte ses som ett test där varje produkt har testats under föreslagen tid från produkttillverkaren, utan snarare som en form av vägvisning av vad som borde vara prisvärt sett till innehåll.

Detta var vår testperson

Den som testade testosterontillskotten var en person med gedigen bakgrund inom kroppsbygge, samt med intresse för styrkelyft och strong man.

Testpersonens längd: 188 cm.

Testpersonens vikt: 90 kg.

Så utvärderade vi testosterontillskotten

I syfte att ge en på det stora hela rättvisande bind av tillskotten så var vi noggrann med att utvärdera dem på likvärdiga meriter. Därför tittade vi särskilt mycket på just dessa faktorer.

Allmän nytta. Vilken sorts aktivitet var testosteronboosten mest lämpat för?

Aktiva ämnen. Vilka aktiva ämnen innehåll tillskottet?

Indirekt effekt. Hade tillskottet indirekt testosteronfrämjande effekt?

Form. Kapslar, tabletter eller pulver?

Renhet. Saknade tillskottet onödigt många tillsatser?

Prisvärdhet. Gav korttidsresultatet en känsla för hur prisvärd produkten är?

Vanliga frågor och svar om chinsstänger


Är det farligt att ta testosteron tillskott?

Generellt sett så är det inte farligt att använda testosteronfrämjande tillskott. De flesta ämnen i dessa tillskott har hög säkerhetsprofil avseende toxicitet och saknar direkt skadlig effekt. Däremot saknas i många fall vetenskapligt underlag gällande väldigt långvarig användning. Upplever man negativa effekter, eller känner sig osäker, är det därför en bra idé att cykla tillskotten så att man endast använder dem periodvis. På så sätt kan man minimera risken för problem.


Kan män öka sin testosteron?

Det är absolut möjligt för män att öka sin testosteronnivå. Om man har nivåer som understiger det normala kan testosteronfrämjande tillskott i många fall ha drastiskt påtaglig effekt. Vad som på sätt och vis är spännande är att många helt ovetandes har lägre nivåer än vad de kan, och egentligen borde, ha. Tyvärr är det en bister sanning att de genomsnittliga testosteronnivåerna sjunker stadigt för varje decennium som går. Att tillämpa ett helhetsperspektiv är därför en bra idé. Fysisk aktivitet, minimering av exponeringen för saker som hämmar testosteron samt en bra testobooster kommer att ta dig lång väg.


Kan män få testosteron utskrivet?

Män kan få testosteron utskrivet men läkare är i många fall restriktiva. För att få testosteron på recept krävs att man har testosteronnivåer som anses vara kliniskt under vad som ses som normalt utifrån ens egen ålder. Det är med andra ord svårt att få testosteron i syfte att höja sina redan normala nivåer. Värt att tänka på är att medicinskt testosteron kan göra det svårt för kroppen att producera eget testosteron, vilket gör att man ibland behöver livslång medicinering för att hålla testosteronet uppe. Däremot kan det vara värt att överväga en testosteronutredning om man trots fysisk aktivitet och allsidig kost upplever håglöshet och dålig muskeltillväxt.


Kan män köpa testosteron på apoteket?

Män kan köpa testosteron på apoteket men det krävs att man har recept. Åtminstone när det kommer till renodlade testosteron- och hormonprodukter. Däremot finns det många naturliga testosteronfrämjande ämnen som går att köpa utan recept. Några av dessa har vi nämnt i vår genomgång av testoboosters.


När ska män ta Testobooster?

Det finns i princip två tillfällen då män bör ta testoboosters. När man upplever att testosteronnivåerna är låga, och när man vill maximera muskeltillväxten i samband med träning. Därför kan dessa tillskott både bli en del av god allmänhälsa, och ett sätt att säkerställa optimala förutsättningar för träningsmässiga framgångar.


Är Testoboosters olagligt?

Testoboosters är inte olagliga så länge de inte innehåller olagliga ämnen. De testosteronfrämjande tillskott som finns att köpa på de sedvanliga butikerna är därför helt lagliga. Värt att tänka på är däremot att det faktiskt inte är omöjligt att komma upp i testosteronnivåer som i vissa sammanhang skulle kunna anses vara en indikation på att man använder anabola steroider. Därför avråder många från att använda testoboosters i samband med tävlar där dopingtester och hormonanalyser kan vara en del av kvalet.


Foto av författare

Hans Olsson

Hans Olsson har mer än två decennium av erfarenhet som elitmotionär inom bland annat vintersport, där styrketräning alltid varit en stor del av helheten. På SKKF.org publicerar Hans utbildande artiklar inom styrketräning och hälsa, och är också en del av teamet som recenserar produkter.

Disclaimers:

#1. Innehållet på SKKF.org är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på SKKF.org även i framtiden.