Bästa Sojaproteinpulver 2023

Sojaprotein har länge varit en favorit bland veganer och vegetarianer för att uppfylla deras proteinbehov. Men även bland icke-veganer växer intresset för denna hälsosamma och hållbara proteinkälla. Låt oss dyka ner i en detaljerad översikt av några av de bästa sojaproteinpulvren på marknaden.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser Self Omninutrition Soy Protein ut.

Self Omninutrition Soy Protein

Mest prisvärda

Så här ser Star Nutrition Soy Protein Isolate ut.

Star Nutrition Soy Protein Isolate

Bästa budgetvalet

Så här ser Core Soy Protein ut.

Core Soy Protein

Core Soy Protein

4,3/5,0

Så här ser Core Soy Protein ut.

Core Soy Protein står stolt som en av marknadens mest populära sojaproteinprodukter. Med sin renhet och höga proteinhalt, erbjuder den en exceptionell kvalitet som uppskattas av både hälsomedvetna individer och de med specifika kostbehov, såsom veganer och laktosintoleranta.

Dess naturliga smak gör det lätt att blanda med andra ingredienser, vilket ger dig friheten att skapa en mängd olika näringsrika måltider och snacks.

Specifikationer:

 • Typ: Isolerat sojaprotein
 • Protein per portion: 22g

Plus:

 • Core Soy Protein är ett utmärkt val för de som är laktosintoleranta eller veganer
 • Den naturliga smaken gör det lätt att blanda med andra ingredienser i smoothies eller bakverk

Värt att fundera över:

 • Vissa användare kan tycka att proteinpulvret är lite kornigt, även efter noggrann blandning

Star Nutrition Soy Protein Isolate

4,1/5,0

Så här ser Star Nutrition Soy Protein Isolate ut.

Star Nutrition Soy Protein Isolate är en annan framstående aktör på marknaden. Detta proteinpulver erbjuder inte bara en hög proteinhalt utan är också laktos- och glutenfritt, vilket gör det till en passande lösning för dem med allergier eller intoleranser.

Dessutom kommer den i flera olika smaker, vilket ger dig möjligheten att njuta av en variation av smaker samtidigt som du tillgodoser ditt dagliga proteinbehov.

Specifikationer

 • Typ: 90% isolerat sojaprotein
 • Protein per portion: 23g

Plus:

 • Laktos- och glutenfritt
 • Flera smakalternativ

Värt att fundera över:

 • För söta smaker för vissa användare

Pro Nutrition ISO Soy

4,0/5,0

Så här ser Pro Nutrition ISO Soy ut.

När det kommer till renhet och kvalitet står Pro Nutrition ISO Soy högt på listan. Detta högkvalitativa sojaproteinisolat är GMO-fritt och kommer i en rad olika smaker, inklusive choklad och jordgubb.

Dess höga proteinhalt och innehåll av BCAA gör det till en utmärkt produkt för att stödja din träning och muskelåterhämtning.

Specifikationer:

 • Typ: Isolerat sojaprotein
 • Protein per portion: 24g

Plus:

 • GMO-fritt
 • Rik på BCAA för muskelbyggande och återhämtning

Värt att fundera över:

 • Konstgjorda smaker enligt vissa användare

Self Omninutrition Soy Protein

4,5/5,0

Så här ser Self Omninutrition Soy Protein ut.

Self Omninutrition Soy Protein är en produkt som går utöver det vanliga. Som ett 100% sojaproteinisolat, erbjuder det exceptionell renhet och en hög proteinhalt. Dess allergivänliga egenskaper och lätta blandbarhet gör det till ett utmärkt val för dem med särskilda kostbehov.

Oavsett om du föredrar choklad eller vanilj, kan du njuta av dina favoritsmaker utan att kompromissa med ditt proteinintag.

Specifikationer:

 • Typ: 100% isolerat sojaprotein
 • Protein per portion: 21g

Plus:

 • Allergivänlig
 • Lätt att blanda

Värt att fundera över:

 • Dyrare än andra alternativ på marknaden

Body Science Soy Isolate

4,0/5,0

Så här ser Body Science Soy Isolate ut.

Body Science Soy Isolate representerar en annan förstklassig aktör inom sojaproteintillskott. Dess renhet, höga proteinhalt och innehåll av nödvändiga aminosyror gör det till ett utmärkt tillskott för att stödja din övergripande hälsa och välbefinnande.

Med sin lätta blandbarhet och smakrikt utbud, erbjuder Body Science Soy Isolate en njutbar och näringstät lösning för att tillgodose dina proteinbehov.

Specifikationer:

 • Typ: Isolerat sojaprotein
 • Protein per portion: 23g

Plus:

 • Rik på nödvändiga aminosyror
 • Lätt att blanda

Värt att fundera över:

 • Kan vara svår att hitta i vissa butiker

WellAware Sojaprotein Isolat

4,2/5,0

Så här ser WellAware Sojaprotein Isolat ut.

WellAware Sojaprotein Isolat är inte bara ett högkvalitativt sojaproteintillskott, utan också en produkt som tar hänsyn till din hälsa i alla aspekter. Med sitt rena sojaproteinisolat och GMO-fria innehåll, kan du vara säker på att du ger ditt kropp det bästa.

Den är lätt att blanda och smakar bra, vilket gör det till ett utmärkt komplement till dina dagliga måltider.

Specifikationer:

 • Typ: Isolerat sojaprotein
 • Protein per portion: 22g

Plus:

 • GMO-fritt
 • Rik på nödvändiga aminosyror

Värt att fundera över:

 • Endast tillgänglig i en smak

Olimp Sojavit 85

3,8/5,0

Så här ser Olimp Sojavit 85 ut.

Olimp Sojavit 85 är en högpresterande produkt som är utformad för att ge optimalt stöd till dina träningsmål. Med en imponerande proteinhalt på 85% och ett brett spektrum av aminosyror, bidrar denna produkt till muskelåterhämtning och tillväxt.

Oavsett om du är en idrottare, en fitnessentusiast eller bara någon som vill upprätthålla en hälsosam livsstil, kan Olimp Sojavit 85 bidra till att optimera dina resultat.

Specifikationer:

 • Typ: Isolerat sojaprotein
 • Protein per portion: 25g

Plus:

 • Hög proteinhalt på 85%
 • Rik på nödvändiga aminosyror

Värt att fundera över:

 • Kan vara lite dyrare än andra sojaproteinpulver på marknaden

Köpguide: Hur väljer du rätt sojaproteinpulver?

Att välja rätt sojaproteinpulver kan vara en utmaning med tanke på det breda utbudet av produkter som finns tillgängliga. Här är några saker att tänka på när du ska välja:

 • Proteininnehåll: Se till att proteinpulvret har en hög proteinhalt, vanligtvis mellan 20g till 25g per portion.
 • Renhet: Välj ett proteinpulver som är isolerat, vilket innebär att det är fritt från onödiga tillsatser och har en högre proteinhalt.
 • Smak: Eftersom du troligtvis kommer att konsumera proteinpulvret regelbundet, välj en produkt med en smak som du gillar.
 • Pris: Jämför priser mellan olika märken och produkter för att hitta det bästa värdet för pengarna.
 • Allergivänligt: Om du har matallergier eller intoleranser, se till att välja ett proteinpulver som är lämpligt för ditt tillstånd.

Accessoarer som passar bra till sojaprotein:

Att komplettera ditt sojaproteinpulver med andra hälsoprodukter kan bidra till att optimera din träningsrutin och din allmänna hälsa. Här är några förslag:

1. Kreatin: Kreatin är en av de mest studerade kosttillskotten och har visat sig hjälpa till att öka styrkan och muskelmassan. Det är särskilt effektivt för högintensiva, korta träningspass.

2. BCAA (grenkedjiga aminosyror): BCAA-tillskott innehåller leucin, isoleucin och valin, tre essentiella aminosyror som kroppen inte kan producera själv. De spelar en viktig roll för muskeluppbyggnad och återhämtning.

3. Multivitamin: En daglig multivitamin kan hjälpa till att fylla eventuella näringsluckor i din kost och säkerställa att du får i dig alla de vitaminer och mineraler du behöver för optimal hälsa.

4. Omega-3-fettsyror: Omega-3-tillskott, som fiskolja eller alger-baserade tillskott, erbjuder en rad hälsofördelar, inklusive förbättrad hjärnhälsa och minskad inflammation.

5. Pre-workout: Pre-workout-tillskott innehåller ofta en blandning av ingredienser designade för att öka din energi och uthållighet under träningen.

6. Glutamin: Denna aminosyra kan hjälpa till att snabba på återhämtningen och minska muskelnedbrytningen efter intensiva träningspass.

Kom ihåg att det är viktigt att konsultera en hälso- eller träningsprofessional innan du börjar med nya kosttillskott, särskilt om du har några befintliga hälsotillstånd eller tar någon medicin.

Vanliga frågor och svar om


Är sojaprotein bra för dig?

Ja, sojaprotein är en utmärkt källa till protein, särskilt för de som följer en växtbaserad kost. Det är också rikt på viktiga aminosyror och andra näringsämnen.


Är sojaproteinisolat lika bra som vassleprotein?

Sojaprotein och vassleprotein har liknande proteinhalter, men de har olika aminosyraprofiler. Vassleprotein har generellt mer av vissa aminosyror, medan sojaprotein har andra fördelar, såsom att det är växtbaserat och lämpligt för veganer.


Är sojaprotein säkert?

Ja, sojaprotein är säkert att konsumera för de flesta människor. Det finns några kontroverser kring sojaprotein och hormoner på grund av dess innehåll av isoflavoner, men de flesta forskare anser att måttlig konsumtion av soja är säker och hälsosam.


Kan sojaprotein hjälpa till att bygga muskler?

Ja, sojaprotein kan hjälpa till att bygga muskler. Det innehåller alla nio essentiella aminosyror som behövs för muskeluppbyggnad och återhämtning.


Är sojaprotein bra för viktminskning?

Sojaprotein kan vara ett bra tillskott till en viktminskningsdiet eftersom det kan hjälpa till att öka mättnaden och främja muskelbyggnad, vilket kan hjälpa till att öka metabolismen.


Hur mycket sojaprotein ska jag ta?

Det varierar beroende på dina individuella behov. Som en allmän riktlinje rekommenderar de flesta kostexperter att du får i dig 0.8 till 1.6 gram protein per kilogram kroppsvikt varje dag, beroende på din aktivitetsnivå och hälsomål.


Kan jag ta sojaprotein om jag är allergisk mot soja?

Nej, om du är allergisk mot soja bör du undvika sojaprotein och alla produkter som innehåller soja.


Är sojaprotein bra för håret?

Ja, protein är viktigt för hårväxt och hälsa, och sojaprotein kan bidra till att tillgodose ditt dagliga proteinbehov.


Kan sojaprotein orsaka uppblåsthet?

För vissa människor kan stora mängder sojaprotein orsaka magproblem som uppblåsthet och gas. Om detta händer för dig, prova att minska ditt intag och se om symtomen förbättras.


Är sojaprotein lämpligt för veganer?

Ja, sojaprotein är helt växtbaserat och är därför lämpligt för veganer.


Foto av författare

Anton Olsson


Disclaimers:

#1. Innehållet på SKKF.org är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på SKKF.org även i framtiden.