Bästa Hampaprotein 2023

Hampaprotein är ett näringsrikt och hållbart alternativ till traditionella proteinkällor. Den här artikeln ger en granskning av sex ledande varumärken inom hampaprotein. Vare sig du är en idrottsutövare som söker efter en ny proteinkälla eller bara är nyfiken på plantbaserade alternativ, kommer denna artikel att ge dig allt du behöver för att ta ett välgrundat beslut.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser Healthwell Hampaprotein EKO ut.

Healthwell Hampaprotein EKO

Mest prisvärda

Så här ser Fairing Vegan Protein Pro ut.

Fairing Vegan Protein Pro

Bästa budgetvalet

Så här ser Rawpowder Ekologiskt Hampaprotein.

Rawpowder Ekologiskt Hampaprotein

Healthwell Hampaprotein EKO

4,3/5,0

Så här ser Healthwell Hampaprotein EKO ut.

Healthwell Hampaprotein EKO är ett certifierat ekologiskt hampaproteinpulver som levererar en imponerande proteinhalt på 50 gram per 100 gram. Denna produkt är tillverkad av kallpressade hampefrön, vilket bevarar alla naturliga näringsämnen, inklusive viktiga aminosyror och omättade fetter.

Den innehåller inga tillsatser eller konstgjorda smaker, vilket innebär att du får en ren, opåverkad produkt. Tack vare dess enkla komposition kan du smidigt införliva detta hampaprotein i ditt dagliga kostintag, oavsett om det är i en shake efter träningen eller mixat i din morgongröt.

Plus:

 • Hög proteinhalt
 • Ekologisk och naturlig
 • Inga tillsatser

Värt att fundera över:

 • Kan ha en stark naturlig smak som inte passar alla

Rawpowder Ekologiskt Hampaprotein

4,0/5,0

Så här ser Rawpowder Ekologiskt Hampaprotein.

Rawpowder Hampaprotein imponerar med sin rika profil av Omega-3, Omega-6 och Omega-9 fettsyror, vilket gör den idealisk för att främja en hälsosam balans av fetter i kroppen.

Dessutom är det rikt på kostfiber, vilket hjälper till med matsmältningen och bidrar till en känsla av mättnad. Denna produkt är också ekologiskt certifierad, vilket innebär att du kan vara säker på att du får en produkt som är fri från GMO och bekämpningsmedel.

Plus:

 • Rik på Omega-3, Omega-6 och Omega-9 fettsyror
 • Hög fiberhalt
 • Ekologiskt certifierad

Värt att fundera över:

 • Mindre proteininnehåll jämfört med vissa andra märken
 • Priset kan vara högre än vissa andra produkter

Fairing Vegan Protein Pro

4,3/5,0

Så här ser Fairing Vegan Protein Pro ut.

Fairing Vegan Protein Pro tar en unik tillvägagångssätt till plantbaserade proteiner genom att kombinera hampaprotein med andra proteinkällor som ärtor och ris. Detta skapar en diversifierad och komplett aminosyraprofil som passar särskilt bra för idrottare och aktiva individer.

Detta hampaprotein är också sockerfritt och glutenfritt, vilket gör det till ett passande val för de som försöker minska sitt sockerintag eller har en glutenintolerans.

Plus:

 • Diversifierad proteinkälla ger en komplett aminosyraprofil
 • Sockerfritt och glutenfritt
 • Passar bra för veganer

Värt att fundera över:

 • Kan vara dyrare än andra alternativ på grund av dess diversifierade proteinkällor
 • Hampaprotein är inte den enda proteinkällan i den här produkten

Holistic Hampaprotein

4,0/5,0

Holistic Hampaprotein är mer än bara en proteinkälla. Denna produkt erbjuder en komplett profil av essentiella aminosyror, vilket är avgörande för muskelåterhämtning och tillväxt. Dessutom är det rikt på både Omega-3 och Omega-6 fettsyror, som är viktiga för hjärt-kärlhälsa och hjärnfunktion. Holistic Hampaprotein är också gluten- och laktosfri, vilket gör det till ett utmärkt val för dem med allergier eller intolerans.

Plus:

 • Full av essentiella aminosyror
 • Innehåller Omega-3 och Omega-6
 • Gluten- och laktosfri

Värt att fundera över:

 • Lägre proteininnehåll jämfört med andra märken
 • Kan vara dyrt

Superfruit Hampaprotein

3,7/5,0

Superfruit Hampaprotein skiljer sig ut tack vare sitt höga proteininnehåll och rika mängd kostfiber. Den är också ekologiskt certifierad och glutenfri, vilket gör det till ett pålitligt val för de som har känslighet mot gluten eller föredrar produkter som är mer miljövänliga. Med Superfruit Hampaprotein kan du förbättra din dagliga kost med en balanserad dos av proteiner och fibrer.

Plus:

 • Hög proteinhalt
 • Rikt på kostfiber
 • Ekologisk och glutenfri

Värt att fundera över:

 • Relativt dyrt

WellAware Ekologiskt Hampaprotein

3,8/5,0

Så här ser WellAware Ekologiskt Hampaprotein ut.

WellAware Ekologiskt Hampaprotein kommer från en svensk tillverkare och är både ekologiskt och GMO-fritt. Detta hampaprotein har en mild smak jämfört med vissa andra märken, vilket kan vara tilltalande för dem som är nya till hampaprotein eller för de som föredrar en mindre distinkt smak. Dess höga näringsinnehåll och goda kundrecensioner gör det till ett tillförlitligt val för ditt dagliga proteinbehov.

Plus:

 • GMO-fritt och ekologiskt certifierat
 • Mild smak som passar många
 • Goda kundrecensioner indikerar hög kvalitet

Värt att fundera över:

 • Kan kräva mer produkt för att uppnå samma proteinmängd som andra märken

Köpguide: Allt du behöver veta innan du väljer hampaprotein

1. Proteininnehåll: Hampaprotein är känt för att vara en bra källa till protein, men innehållet kan variera mellan olika märken. Se till att kontrollera proteininnehållet på etiketten – ett högt proteininnehåll är särskilt viktigt för dem som tränar regelbundet eller försöker bygga muskler.

2. Ekologiskt Certifiering: Att välja ett ekologiskt certifierat hampaprotein garanterar att produkten är fri från genetiskt modifierade organismer (GMO) och bekämpningsmedel. Dessutom hjälper det till att stödja mer hållbara jordbruksmetoder.

3. Allergener: Hampaprotein är naturligt glutenfritt och laktosfritt, vilket gör det till ett bra alternativ för personer med allergier eller intoleranser. Men se till att dubbelkolla produktetiketten för att bekräfta att det inte finns några extra ingredienser som du kan vara allergisk mot.

4. Smak: Hampaprotein har en naturligt nötig, jordig smak. Vissa märken kan dock ha en starkare smak än andra. Om du är känslig för smaken, kan du leta efter märken som har en mildare smak eller överväga att mixa det med andra smakrika ingredienser i smoothies eller bakverk.

5. Kostfiberinnehåll: Förutom att vara en utmärkt källa till protein, är hampaprotein också rikt på kostfiber, vilket hjälper till med matsmältningen och bidrar till en känsla av mättnad. Om du letar efter ett proteinpulver som kan hjälpa till att hålla dig mätt, leta efter produkter med högt fiberinnehåll.

6. Pris: Priset på hampaprotein kan variera mycket beroende på märke, storlek och kvalitet. Medan dyrare produkter ofta är av högre kvalitet, finns det fortfarande prisvärda alternativ som erbjuder utmärkt näringsvärde. Se till att jämföra priser och storlekar innan du gör ditt val.

7. Aminosyraprofil: Ett kvalitets hampaprotein bör erbjuda en komplett aminosyraprofil, vilket innebär att det innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver men inte kan producera själv.

Vanliga frågor och svar om


Vad är hampaprotein?

Hampaprotein är ett proteinpulver som är gjort av frön från hampaplantan. Det är en utmärkt källa till protein, särskilt för veganer och vegetarianer.


Är hampaprotein komplett?

Ja, hampaprotein är ett komplett protein, vilket innebär att det innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen inte kan producera själv.


Hur mycket protein finns det i hampaprotein?

Proteinhalten i hampaprotein kan variera beroende på märke, men det är vanligtvis runt 50% protein.


Är hampaprotein bra för muskelbyggnad?

Ja, tack vare dess höga proteinhalt och innehåll av essentiella aminosyror är hampaprotein utmärkt för muskelbyggnad.


Hur smakar hampaprotein?

Hampaprotein har en jordig, nötig smak. Vissa tycker att det är angenämt, medan andra föredrar att blanda det med andra ingredienser för att maskera smaken.


Är hampaprotein säkert?

Ja, hampaprotein är säkert att konsumera. Det innehåller ingen THC, den psykoaktiva komponenten i cannabis.


Hur använder man hampaprotein?

Du kan blanda hampaprotein i smoothies, bakverk, gröt eller bara med vatten eller mjölk.


Kan man vara allergisk mot hampaprotein?

Allergier mot hampaprotein är sällsynta, men de kan hända. Om du misstänker en allergi bör du sluta använda produkten och rådfråga en läkare.


Är hampaprotein bra för viktminskning?

Hampaprotein kan hjälpa till med viktminskning eftersom det är rikt på protein och fiber, vilket kan hjälpa till att hålla dig mätt längre.


Är hampaprotein bättre än vassleprotein?

Det beror på dina individuella behov och preferenser. Hampaprotein är plantbaserat och innehåller fiber, medan vassleprotein har en högre proteinhalt men kan orsaka matsmältningsproblem hos vissa individer.


Foto av författare

Anton Olsson


Disclaimers:

#1. Innehållet på SKKF.org är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på SKKF.org även i framtiden.