Guide gällande bästa gainern på svenska marknaden

Bästa Gainern 2023

Att hitta den bästa gainern kan vara en utmanande uppgift, med tanke på den stora mängd produkter som finns tillgängliga på marknaden idag. Men oroa dig inte, vi har gjort jobbet åt dig och granskat de bästa gainer-tillskotten för 2023.

I den här artikeln kommer du att lära känna de essentiella egenskaperna hos en gainer som kan hjälpa dig att bygga muskler, öka din styrka och nå dina mål på ett effektivt sätt. Vi har testat och jämfört produkter baserade på viktiga kriterier såsom smak, innehåll, pris och användarrecensioner.

Låt oss nu dyka rakt in i vår lista över de bästa gainers för 2023 och upptäck vilken som passar just dig!

För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Bäst i test produkten Core Gainer ser ut så här.

Core Gainer


Core Gainer har utsetts till ”Bäst i Test” på grund av sin optimala balans av högkvalitativa proteiner och kolhydrater, god smaklighet och smältbarhet, samt en ren formel med minimala tillsatser.

Mest prisvärda

Den mest prisvärda produkten GAAM 100% MASS Premium ser ut så här.

GAAM 100% MASS Premium

GAAM 100% MASS Premium Gainer är mest prisvärd eftersom den erbjuder en högkvalitativ kombination av snabba kolhydrater och kvalitetsprotein, vilket främjar snabb återhämtning och muskelväxt för dig som vill gå upp i vikt utan att tumma på kvaliteten.

Bästa budgetvalet

Bästa budgetvalet BioTechUSA Hyper Mass ser ut så här.

BioTechUSA Hyper Mass

BioTechUSA Hyper Mass Gainer erbjuder en effektiv blandning av näringsämnen för muskelökning och återhämtning, samtidigt som det är prisvärt, vilket gör det till det bästa budgetvalet för dig som vill maximera muskeltillväxt och investera i en gainer av hög kvalitet utan att tömma plånboken.

Core Gainer

4,5/5,0

Bäst i test produkten Core Gainer ser ut så här.

Core Gainer från Svenskt Kosttillskott är perfekt för dig som söker snabb viktökning och en optimal återhämtning efter intensiva träningspass. Denna produkt innehar en kombination av högkvalitativa proteiner och snabba kolhydrater som ger kroppen energi och näring den behöver för att återhämta sig och bygga muskler.

Denna unika gainer innehåller 29 gram protein i varje portion och bidrar till muskelreparation och uppbyggnad. Core Gainer kompletterar även din träning med kreatinmonohydrat för ökad prestanda under kortvariga, högintensiva övningar. Den speciella blandningen är dessutom berikad med naturlig kokosolja för extra energi och en läcker päron-glasssmak.

 • Tillverkare: Svenskt Kosttillskott
 • Ingredienser: Maltodextrin, ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat, skummjölkspulver, kreatinmonohydrat, aminosyror, etc.
 • Särskilda funktioner: Kreatinmonohydrat, naturlig kokosolja, matsmältningsenzymer

Plus:

 • Optimal återhämtning: Högt proteininnehåll samt snabba kolhydrater för snabb muskelåterhämtning efter träning
 • Viktökning: Kaloririka formula speciellt utformad för att öka kroppsvikten
 • Lättupptagligt: Snabb absorption av näringsämnen tack vare tillsatta matsmältningsenzymer

Värt att fundera över:

 • Undvik att ersätta vanliga måltider med Core Gainer, använd den istället som komplement till en välbalanserad kost

GAAM 100% MASS Premium

4,3/5,0

Den mest prisvärda produkten GAAM 100% MASS Premium ser ut så här.

GAAM 100% MASS Premium är utformad för dig som söker en kvalitetsgainer för att främja muskelutveckling och återhämtning efter hårda träningspass. Denna produkt är speciellt utvecklad för de så kallade ”hardgainers”, individer som kämpar med att lägga på sig vikt och bygga muskler. Med en imponerande mix av protein, snabba kolhydrater och viktiga aminosyror fungerar GAAM 100% MASS Premium som en utmärkt återhämtningsdryck.

En patenterad kolhydratsblandning, Osmocarb™, ser till att musklernas glykogenlager snabbt fylls på för optimal återhämtning. Procomplex™, bestående av högkvalitativt vassleprotein, bidrar till muskelreparation och tillväxt. Produkten finns tillgänglig i flera goda smaker och innehåller även en portion kreatinmonohydrat för att öka muskelstyrka och uthållighet.

 • Tillverkare: GAAM
 • Ingredienser: Blandning av Osmocarb™, procomplex™, vegetabiliskt fett (kokos), kreatinmonohydrat m.m.
 • Särskilda Funktioner: Rik på protein och snabba kolhydrater, innehåller viktiga aminosyror som glutamin, leucin och valin

Plus:

 • Rik på Protein & Kolhydrater: Ökar muskelåterhämtning och tillväxt tack vare sitt höga protein- och kolhydratinnehåll.
 • Innehåller Viktiga Aminosyror: Berikad med aminosyror såsom leucin, valin och glutamin som främjar proteinsyntes och muskeluppbyggnad.
 • Flertalet Smaker: Med flera smakalternativ kan du hitta en smak som passar dina preferenser.

Värt att fundera över:

 • GAAM 100% MASS Premium är ett kosttillskott och bör inte användas som en ersättning för en balanserad och varierad kost. Det är viktigt att konsumera produkten som en del av en hälsosam livsstil

BioTechUSA Hyper Mass

4,3/5,0

Bästa budgetvalet BioTechUSA Hyper Mass ser ut så här.

BioTechUSA Hyper Mass 5000 är ett utmärkt tillskott för atleter och idrottare som önskar öka och bibehålla sin muskelmassa. Denna produkt är speciellt lämplig för nybörjare och de som kämpar med att lägga på sig muskler, eftersom den har en hög koncentration av både kolhydrater och protein som bidrar till en kaloririk blandning. Dessutom innehåller Hyper Mass kreatinmonohydrat, vilket har visat sig förbättra styrkan och uthålligheten vid regelbunden användning. Tillskottet finns i välsmakande smaker som Choklad och Vanilj, vilket gör det både behagligt och belönande att konsumera.

Tillverkare: BioTechUSA
Ingredienser: BTN Carb Matrix, Vassleproteinkoncentrat, Kreatinmonohydrat m.m.
Särskilda funktioner: Högt protein- och kolhydratinnehåll, innehåller kreatin för förbättrad styrka och uthållighet.

Plus:

 • Komplett återhämtningsformula: Tack vare både protein och kolhydrater bidrar produkten till snabb muskelåterhämtning efter träning.
 • Kreatinberikning: Innehållet av kreatinmonohydrat stödjer ökad muskelstyrka och uthållighet.
 • Smakval: Erbjuds i både Choklad och Vanilj, vilket ger användaren en angenäm smakupplevelse.

Värt att fundera över:

 • BioTechUSA Hyper Mass 5000 är ett kosttillskott och bör inte användas som ersättning för en varierad och balanserad kost. Det är viktigt att följa doseringsrekommendationerna och att komplettera med en hälsosam livsstil för bästa resultat.

Serious Mass Gainer

3,7/5,0

Produkten Serious Mass Gainer ser ut så här.

Serious Mass är en gainer framtagen för atleter och individer som ämnar uppnå betydande ökningar i muskelmassa. För dem som har svårigheter att öka i vikt är denna produkt en tillförlitlig partner, eftersom den levererar ett generöst antal kalorier samt högkvalitativa proteiner och kolhydrater i varje servering.

Utöver detta är den förstärkt med kreatinmonohydrat, vilket bidrar till ytterligare muskelutveckling samt ökad styrka och uthållighet. Dess höga näringsinnehåll och kvalitativa ingredienser gör den till ett utmärkt val för att underlätta återhämtning efter hårda träningspass och stödja kroppens utveckling av muskler.

 • Tillverkare: Optimun Nutrition
 • Ingredienser: Bland annat maltodextrin, vassleproteinkoncentrat och kreatinmonohydrat
 • Särskilda funktioner: 1265 kcal per portion, rik på protein och kolhydrater, innehåller kreatin

Plus:

 • Optimerad för muskeltillväxt: Med 1265 kalorier, 50 gram protein och 251 gram kolhydrater per portion ges optimala förutsättningar för muskeltillväxt
 • Berikad med kreatin: Kreatinmonohydrat bidrar till ökad muskelstyrka, uthållighet och återhämtning
 • Mångsidighet av vitaminer & mineraler: Förutom protein och kolhydrater är Serious Mass berikad med en mängd vitaminer och mineraler som stödjer allmän hälsa och välmående

Värt att fundera över:

 • Serious Mass är ett kosttillskott och bör inte användas som den enda källan till näring

RAW Extreme Gains

4,2/5,0

Produkten RAW Extreme Gains ser ut så här.

RAW Extreme Gains är ett toppmodernt gainer-tillskott, skapat för att möta behoven hos idrottare och personer som önskar betydande ökningar i muskelmassa och vikt. Den levererar en imponerande 640 kcal per portion och säkerställer stabil energi genom en balans av snabba och långsamma kolhydrater från havre, vilket bidrar till att undvika plötsliga blodsockersvängningar.

Tillskottet är förstärkt med en Muscle&CreatineInjectors blandning, som innehåller MCT-fett och högkvalitativa proteiner, vilket gör den särskilt lämplig för dem som vill maximera sina träningsresultat. Den passar utmärkt för dig som kämpar med viktökning eller för bodybuilders i behov av extra kalorier.

 • Tillverkare: RAW
 • Ingredienser: Havremjöl, maltodextrin, vassleproteinkoncentrat, kreatinmonohydrat, L-glycin m.m.
 • Särskilda funktioner: 640 kcal per portion, högt protein- och kolhydratinnehåll, förstärkt med Muscle & Creatine Injectors blandning.

Plus:

 • Balanserade kolhydrater från havre för stabil energitillförsel, optimal för muskelåterhämtning och tillväxt.
 • Förstärkt med Muscle & Creatine Injectors, en unik blandning som innefattar MCT-fett och högkvalitativa proteiner för maximal muskeltillväxt och prestanda.
 • Fyllig näringsinnehåll som omfattar vitaminer, mineraler och enzymkomplex för övergripande hälsa och välbefinnande.

Värt att fundera över:

 • Använd RAW Extreme Gains som ett komplement till en varierad och balanserad kost, inte som en ersättning, och följ alltid doseringsrekommendationerna för att undvika överdosering.

Elit Nutrition Gainer – Lactose Free

3,3/5,0

Produkten Elit Nutrition Gainer – Lactose Free ser ut så här.

Elit Nutrition Gainer – Lactose Free är speciellt utformad för dig som vill utveckla din muskelmassa med högkvalitativa näringsämnen och samtidigt maximera återhämtningen efter träning, utan att behöva oroa dig för laktosintolerans.

Denna produkt innehåller över 1000 kalorier per portion och kombinerar högkvalitativt protein från vassle och mjölkproteinisolat med komplexa kolhydrater, MCT fettsyror från kokosfett och en unik blandning av frukt och bär som erbjuder ytterligare näringsbenefits.

 • Tillverkare: Elit Nutrition
 • Ingredienser: Maltodextrin, laktosfritt vassleprotein koncentrat, dextros, MCT-fettsyror från kokosfett, L-Glutamin m.m.
 • Funktioner: Över 1000 kalorier per portion, berikad med aminosyran L-Glutamin, innehåller matspjälkningsenzymer.

Plus:

 • Laktosfri formula: Passar utmärkt för dig med laktosintolerans.
 • Rik på näringsämnen: Kvalitetsprotein, kolhydrater, MCT fettsyror och frukt- och bär-blandning.
 • Optimerad för återhämtning: L-Glutamin och matspjälkningsenzymer för snabbare välbefinnande och bättre matsmältning.

Värt att fundera över:

 • För bästa resultat bör Elit Nutrition Gainer användas tillsammans med en balanserad kost.
 • Följ doseringsinstruktioner noggrant och överskrid inte rekommenderad mängd.

Delta Nutrition Supreme Gainer

3,9/5,0

Produkten Delta Nutrition Supreme Gainer ser ut så här.

Delta Nutrition Supreme Gainer är en högkvalitativ gainer som erbjuder en kraftfull kombination av kalorier, protein och näringsämnen designad för att stödja viktökning och muskeltillväxt. Den unika sammansättningen ger en imponerande 1012 kalorier och 93,6 gram protein per portion, samtidigt som den erbjuder låg sockerhalt och en mångsidig proteinkälla för att optimera återhämtning och muskeluppbyggnad.

 • Tillverkare: Delta Nutrition
 • Ingredienser: Maltodextrin, vassleproteinkoncentrat, havremjöl, majsstärkelse, MCT-olja, med mera.
 • 1012 kcal/portion, 93,6 gram protein
 • Låg sockerhalt
 • Berikad med 19 vitaminer och mineraler

Plus:

 • Hög kalori- och proteininnehåll: En av de högsta proteinhalterna på marknaden, vilket är viktigt för muskeltillväxt.
 • Mångsidig proteinkälla: Tre olika proteinkällor ger en optimal aminosyraprofil för muskeluppbyggnad.
 • Vital näringsstöd: Tillsatta vitaminer och mineraler hjälper till att stödja övergripande hälsa och återhämtning.

Värt att fundera över:

 • Delta Nutrition Supreme Gainer ger en hög dos av kalorier och protein, men det är viktigt att använda den på ett ansvarsfullt sätt som passar din individuella situation och mål.

DY Nutrition Metabolic Mass Gainer

4,0/5,0

Produkten DY Nutrition Metabolic Mass Gainer ser ut så här.

DY Nutrition Metabolic Mass Gainer är en högkvalitativ produkt som passar för dig som vill optimera dina träningsresultat. Den imponerande näringsprofilen inkluderar 42 gram protein och 99 gram kolhydrater per portion, vilket gör det till en idealisk produkt för fysiskt aktiva och styrketräningsentusiaster. Dess unika formulering erbjuder inte bara en högdos protein och kolhydrater, utan också en omfattande profil av vitaminer, mineraler, kreatin monohydrat och ett komplex av aminosyror.

 • Tillverkare: DY Nutrition
 • Ingredienser: Vassleprotein, kreatin monohydrat, aminosyrakomplex, vitaminer och mineraler, bland andra
 • Särskilda funktioner: 1012 kcal/portion, 93,6 gram protein, Låg sockerhalt, Rik på vitaminer och mineraler

Plus:

 • Hög kalori- och proteininnehåll: 590 kcal och 42 gram protein per portion, vilket ger en potent dos för att stödja muskeluppbyggnad och återhämtning
 • Omfattande näringsprofil: Inkluderar ett brett spektrum av vitaminer, mineraler, kreatin och aminosyror, vilket erbjuder en heltäckande näringsprofil för optimala träningsresultat
 • Låg sockerhalt: Med endast 7,5 gram sockerarter per portion är den idealisk för dig som vill minimera ditt sockerintag

Värt att fundera över:

 • Se till att konsumera DY Nutrition Metabolic Mass Gainer enligt dina individuella behov och mål för att få ut det mesta av produkten och undvika eventuella negativa effekter.

Pro Nutrition Gigant Pro Mass

4,3/5,0

Produkten Pro Nutrition Gigant Pro Mass ser ut så här.

Pro Nutrition Gigant Pro Mass är en leanmassgainer specifikt formulerad för dem som vill öka sin muskelmassa utan att lägga på sig överdrivet kroppsfett. Den målinriktade formulan kombinerar högkvalitativa proteiner, snabbabsorberande kolhydrater, aminosyror, och en mängd välbalanserade vitaminer och mineraler för att ge dig en komplett näringsprofil som säkerställer optimal muskeluppbyggnad och återhämtning.

 • Tillverkare: Pro Nutrition
 • Ingredienser: Bland annat vassleproteinkoncentrat, dextrosmonohydrat, mjölkpulver, maltodextrin, och en vitamin- och mineralmix.
 • Särskilda funktioner: Rikt på protein, snabbupptagliga kolhydrater och förstärkt med vitaminer och mineraler.
 • Användning: Lämplig före och efter träning samt som näringsrikt mellanmål.

Plus:

 • Komplett näringsprofil: Innehåller en balanserad blandning av högkvalitativt protein, snabba kolhydrater, aminosyror som BCAA och L-glutamin, samt vitaminer och mineraler.
 • Muskelbyggande: Formulerad för att främja muskelmassaökning utan extra kroppsfett.
 • Flexibel användning: Passar både som före och efter träningsdryck, samt mellanmål för att säkerställa kontinuerlig muskelväxt.

Värt att fundera över:

 • Anpassa dosen efter dina individuella behov och mål för att optimera resultat och undvika överdriven dosering.

Pro Nutrition Beef Mass

3,4/5,0

Produkten Pro Nutrition Beef Mass ser ut så här.

Pro Nutrition Beef Mass är en gainer av hög kvalitet som syftar till att främja kvalitativ viktökning och muskeluppbyggnad. Denna gainer utnyttjar fördelarna med nötprotein, vilket ger den en unik position jämfört med andra proteinpulver. Nötkött är känt för sitt höga biologiska värde och för att innehålla naturligt kreatin samt viktiga aminosyror. Beef Mass kombinerar detta med kolhydrater och aminosyror för att ge energi till kroppen och stödja återhämtning.

 • Tillverkare: Pro Nutrition
 • Ingredienser: Maltodextrin, nötprotein, L-glutamin, BCAA, L-arginin och andra.
 • Huvudfunktioner: Högkvalitativt nötprotein, laktosfri, berikad med BCAA och L-arginin.

Plus:

 • Högkvalitativt protein: Nötproteinet har högt biologiskt värde och rik på essentiella aminosyror.
 • Muskeltillväxt: Innehåller kolhydrater och aminosyror som BCAA och L-arginin som gynnar muskelreparation och tillväxt.
 • Passar flera dieter: Lämplig för laktosintoleranta tack vare den avancerade isoleringsprocessen.

Värt att fundera över:

 • Se över dina individuella behov innan du börjar använda Pro Nutrition Beef Mass. Produkten är utmärkt för att bygga muskler men överdriven konsumtion utan adekvat fysisk aktivitet kan leda till onödig viktökning.

Mutant Mass 2.2 kg Gainer

4,2/5,0

Produkten Mutant Mass 2.2 kg Gainer ser ut så här.

Mutant Mass är en gainer utformad för dig som vill ta din viktökning och muskelmassa till nästa nivå. Med mer än 1 000 kalorier per servering och en imponerande dos av 52g högkvalitativt protein, ger denna produkt din kropp råmaterialet den behöver för att bygga imponerande muskler. Den fantastiska smaken och den naturligt rika koncentrationen av BCAA och EAA gör Mutant Mass till en gainer som sticker ut från mängden.

Efter intensiv forskning och testning, erbjuder Mutant Mass imponerande resultat och finns i flera härliga smaker som banan, choklad, cookies & cream och vanilj. Detta ger dig möjligheten att välja din favorit. Denna gainer är inte bara en kaloribomb, utan även balanserad för att främja din muskeltillväxt.

 • Tillverkare: Mutant
 • Ingredienser: Protein, kolhydrater, fett, BCAA, EAA med flera
 • Särskilda funktioner: Mer än 1.000 kalorier per portion, naturligt hög koncentration av BCAA och EAA, flera smakalternativ

Plus:

 • Kaloririkt: Perfekt för dig som har svårt att gå upp i vikt tack vare över 1.000 kalorier per portion
 • Hög Proteinmängd: Ger 56g fullvärdigt protein per portion för att stödja muskelreparation och tillväxt
 • Varierande smakalternativ: Finns i flera läckra smaker som låter dig välja din favorit

Värt att fundera över:

 • Mutant Mass är mycket kaloririk, så det är viktigt att justera dosen baserat på dina individuella kaloribehov. Extra kalorier kan leda till oönskad fettökning om de inte används genom träning eller fysisk aktivitet

Swedish Supplements Massive Mass

4,0/5,0

Produkten Swedish Supplements Massive Mass ser ut så här.

Swedish Supplements Massive Mass är en välbalanserad gainer med högkvalitativa ingredienser, speciellt utformad för dem som vill öka sin vikt och bygga muskelmassa. Den innehåller en kraftfull kombination av protein, fett från kokos och kolhydrater samt tillsatta ämnen som kreatinmonohydrat, L-Glutamin och Taurin för att stärka muskelenergin och påskynda återhämtningen. Dess höga kaloriinnehåll på 1040 kcal per portion och utsökta smaker gör den till en perfekt del av din träning och kostplan.

 • Kaloriinnehåll: 1040 kcal per portion
 • Proteinmängd: 58g per portion
 • Fett från kokos: 25g per portion
 • Kolhydrater: 146g per portion
 • Tillsatt kreatinmonohydrat: 3000 mg

Plus:

 • Stort energiinnehåll som stödjer viktuppgång
 • Rik på protein och andra viktiga näringsämnen
 • Tillsatt kreatin för att hjälpa till med muskelenergi och återhämtning
 • Finns i flera läckra smaker

Värt att fundera över:

 • Rekommenderas att använda en större shaker för att blanda på grund av stor serveringsstorlek

Sportlab Super Amino Gainer

3,5/5,0

Produkten Sportlab Super Amino Gainer ser ut så här.

Sportlab Super Amino Gainer erbjuder en effektiv och balanserad viktuppgångsformula för dig som vill lägga till kvalitativ massa eller för dem som har svårt att gå upp i vikt. Med cirka 670 kcal per portion är kaloriinnehållet i Super Amino Gainer jämförbart med en vanlig måltid, vilket gör den perfekt för dig som vill undvika överdrivet kaloriintag och eventuella biverkningar, såsom magproblem eller oönskad fettinlagring.

Denna gainer-tillskott innehåller 30 gram protein per portion, vilket hjälper till att stödja muskelreparation och tillväxt. Den har också en hälsosam balans av kolhydrater och fett, inklusive MCT-fett, som är känt för sin snabba energigivande egenskaper. Oavsett om du väljer choklad- eller jordgubbssmak kommer du att uppskatta en smakrik och näringsrik dryck som stöder dina träningsmål.

 • Tillverkare: Sportlab
 • Ingredienser: Maltodextrin, vassleproteinkoncentrat, skummjölkspulver, kokosfett, solroslecitin, avfettat kakaopulver och mycket mer.
 • Särskilda funktioner: ”Medium gainer” med cirka 670 Kcal per portion, 30 g protein per portion, MCT-fett för snabb energi.

Plus:

 • Balanserat näringsinnehåll: En väl avvägd blandning av protein, kolhydrater och fett för att stödja muskeltillväxt och återhämtning.
 • ”Medium Gainer”: Undvik eventuella problem som högkaloriska gainers kan orsaka, såsom magproblem eller oönskad fettinlagring.
 • Högkvalitativa ingredienser: Innehåller MCT-fett och vassleproteinkoncentrat för att främja energi och muskeltillväxt.

Värt att fundera över:

 • Super Amino Gainer är designad för att komplettera din kost, så se till att inte låta den ta plats av huvudmåltider.

Scitec Nutrition Jumbo

3,4/5,0

Produkten Scitec Nutrition Jumbo ser ut så här.

Scitec Nutrition introducerar sin JUMBO 1.32 kg Gainer, en effektiv produkt skapad för att hjälpa de som vill bygga betydande muskelmassa. JUMBO-ordet står för storlek och styrka, nyckelelement i dess funktion. Många individer underskattar sitt näringsbehov när de arbetar för att utveckla muskler.

Denna produkt erbjuder extra stöd för sådana individer, med 50 gram högkvalitativt protein per portion och en kombination av snabb- och långsamt frisättande kolhydrater. JUMBO är speciellt utformad för dem som kallas ”hardgainers”, det vill säga personer som har svårt att lägga på sig vikt. JUMBO innehåller inga konstgjorda sötningsmedel, vilket garanterar att du får den näring du behöver utan onödiga tillskott.

Specifikationer:

 • Tillverkare: Scitec Nutrition
 • Ingredienser: Maltodextrin, vassleprotein, Palatinose™, havremjöl, dextros, fruktos, vaxartad majsstärkelse, m.m.
 • Huvudfunktioner: 50g protein per portion, innehåller både snabba och långsamma kolhydrater, inga konstgjorda sötningsmedel.

Plus:

 • Utomordentlig näringsprofil: 50 gram protein och en balanserad mängd snabb- och långsamma kolhydrater per portion, ger musklerna bränslet för tillväxt.
 • Avancerad kreatinmatrix: Med egenutvecklad CREA-BOMB flerkomponents kreatinmatris, stödjer JUMBO energiproduktion och muskel-prestanda.
 • Naturlig formula: JUMBO innehåller inga konstgjorda sötningsmedel, trots sin kraftfulla effekt.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att använda JUMBO-tillskottet tillsammans med en balanserad kost och regelbundna träningspass.

Self Omninutrition Mass Active Gainer

3,7/5,0

Produkten Self Omninutrition Mass Active Gainer ser ut så här.

Mass Active Gainer från Self Omninutrition är en optimal återhämtningsdryck för idrottare som söker snabb och effektiv återhämtning. Produkten kombinerar snabba och komplexa kolhydrater med vassleprotein, och ger dig allt du behöver för att återhämta dig och prestera på topp efter intensiva träningspass. Mass Active Gainer är ett utmärkt alternativ som mellanmål före träning och ger en mättnadskänsla som motsvarar en hel måltid.

 • Tillverkare: Self Omninutrition
 • Huvudingredienser: Maltodextrin (majs), vassleprotein (MJÖLK), GlyciPEP (Glycin, L-alanin, L-lysin), fettreducerat kakaopulver
 • Protein per 100g: 30g
 • Innehåll: Kombination av snabba och komplexa kolhydrater, samt vitaminer och mineraler

Plus:

 • Komplett återhämtning: Mass Active Gainer erbjuder en allomfattande återhämtning tack vare sin kombination av snabba och komplexa kolhydrater samt vassleprotein
 • Näringsrik: Förutom dess imponerande innehåll av makronäringsämnen, är den också berikad med essentiella vitaminer och mineraler för att stödja din hälsa och välbefinnande
 • Mångsidig användning: Passar utmärkt som ett mellanmål före träning eller som återhämtning efter träning, vilket gör den perfekt för olika träningsrutiner

Värt att fundera över:

 • Mass Active Gainer bör användas som ett komplement till en balanserad kost och inte ersätta hela måltider, för att säkerställa en hälsosam och effektiv viktökning och muskeluppbyggnad.

Better You Vegetarisk Gainer

3,9/5,0

Produkten Better You Vegetarisk Gainer ser ut så här.

Better You Vegetarisk Gainer är ett populärt kosttillskott som kan användas av idrottare och träningsentusiaster som följer en vegetarisk eller vegansk kost. Denna gainer är speciellt framtagen för att hjälpa dig öka din kroppsmassa och muskelvolym utan att kompromissa med dina kostpreferenser. Dess naturliga ingredienser och näringsprofil gör den till ett utmärkt val för individer som söker en hälsosam och hållbar gainer.

 • Proteininnehåll: 30 g per portion
 • Kolhydratinnehåll: 57,5 g per portion
 • Kaloriinnehåll: 315 kcal per portion
 • Fettinnehåll: 5,5 g per portion
 • Kostfiberinnehåll: 2,5 g per portion

Plus:

 • Anpassad för vegetariska och veganska kostpreferenser
 • Innehåller en balanserad profil av både snabba och långsamma kolhydrater för jämn energiförsörjning
 • Naturligt sötad med stevioglycosider
 • Finns i tre olika smaker: Jordgubb, Choklad och Vanilj/päron
 • Lättupptagligt av kroppen och ger en optimal återhämtning efter träningspass

Värt att fundera över:

 • Kan vara dyrare jämfört med icke-vegetariska gainers
 • Smakpreferenser kan variera beroende på personliga preferenser
 • Individer med allergier eller känslighet för vissa ingredienser bör kontrollera innehållsförteckningen noggrant

Kort köpguide – Det här ska du tänka på när du väljer din gainer

 1. Proteininnehåll: Se till att gainer-tillskottet innehåller en bra mängd protein som hjälper till att bygga och reparera muskler efter träning.
 2. Kolhydratskälla: Kontrollera vilken typ av kolhydrater som tillskottet använder. Snabba eller långsamma kolhydrater spelar roll, beroende på dina individuella behov och träningsmål.
 3. Sockermängd: Undvik gainers med onödigt högt sockerinnehåll eftersom det kan leda till snabba blodsockerförändringar och negativa effekter på hälsan.
 4. Kreatininnehåll: Om du vill öka styrka och muskelmassa, kan du leta efter en gainer som också innehåller kreatin.
 5. Smak: Det kan vara viktigt att välja en gainer med god smak, eftersom det underlättar konsumtionen regelbundet. Testa olika smaker för att hitta den som passar dig bäst.
 6. Pris: Jämför priser på olika gainers, men kom ihåg att kvaliteten är viktig. Ibland kan ett billigare alternativ ha lägre näringsvärden.
 7. Blandbarhet: En gainer som är lätt att blanda utan klumpar är mer behaglig att dricka och ökar chansen att du faktiskt konsumerar den regelbundet.
 8. Hälsosamma tillsatser: Utöver de grundläggande näringsämnena kan vissa gainers innehålla extra tillsatser som vitaminer, mineraler och aminosyror som kan bidra till bättre återhämtning och ökad hälsa.
 9. Allergener: Se till att kontrollera ingredienslistan för eventuella allergener, exempelvis laktos, gluten eller nötter, som kan orsaka problem för dig.
 10. Varumärke och hållbarhet: Välj produkter från pålitliga varumärken med fokus på kvalitet och hållbara inköpsval som miljövänliga förpackningar och etiska råvaror.

Vanliga frågor och svar om gainers


Vad är en gainer?

En gainer är ett kosttillskott i form av en näringsrik dryck som är utformad för att hjälpa dig att bygga muskler och gå upp i vikt snabbt. Gainern ger extra kalorier, proteiner och kolhydrater för att stödja dina träningsmål och förbättra dina resultat.


Vad innehåller vanligtvis en gainer?

En gainer innehåller vanligtvis en kombination av proteiner, kolhydrater, fetter, vitaminer och mineraler. Proteinet kommer ofta från vassle, kasein eller soja, medan kolhydraterna kan komma från maltodextrin, dextros eller havre. Doseringen av dessa ingredienser kan variera beroende på produkt och behov.


Vad är skillnaden mellan en proteinshake och gainer?

En proteinshake innehåller främst protein och har vanligtvis färre kalorier och kolhydrater än en gainer. En gainer innehåller mer kolhydrater och kalorier, vilket gör den mer lämplig för personer som har svårt att gå upp i vikt eller för de som vill fokusera på muskelbyggande.


Hur mycket gainer är rekommenderat att ta dagligen?

Det rekommenderade intaget av gainer varierar beroende på din kroppsvikt, träningsmål och kost. Generellt kan 1-2 portioner per dag vara lämpligt, men det är viktigt att konsultera en tränare eller en näringsfysiolog för att få en mer personlig rekommendation.


Innehåller alla gainers kreatin?

Nej, inte alla gainers innehåller kreatin. Kreatin är en populär ingrediens i många sporttillskott eftersom det hjälper till att förbättra styrka och uthållighet. Men det är inte nödvändigt att ha kreatin i en gainer, och det finns många gainers på marknaden som inte innehåller kreatin.


Kan jag använda en gainer som en måltidsersättning?

Även om en gainer är näringsrik, bör den inte användas som en permanent måltidsersättning. Det är viktigt att ha en välbalanserad diet för att få alla de nödvändiga näringsämnen som kroppen behöver. En gainer kan användas som ett komplement till din dagliga kost, men den bör inte ersätta hela måltider regelbundet.


Hur vi tar fram våra testvinnare

 1. Källforskning: Vi börjar med att granska rekommendationer från pålitliga källor för att få en bred överblick av marknadens bästa produkter och identifiera trender. Exempel på pålitliga källor är Prisjakt, Pricerunner, Bäst i test (originalet), Råd & Rön, Rtings.com samt Wirecutter.
 2. Utforska nätbutiker: Vi dyker in i stora onlinebutiker för att bredda vår produktlista, med fokus på popularitet, betyg och användarrecensioner.
 3. Insamling av specifikationer: För varje produkt samlar vi in detaljerad information om dess specifikationer, unika egenskaper, och funktioner för att bygga en grund för vår analys.
 4. Produktanalys: Med hjälp av omfattande data genomför vi en djupgående analys för att verifiera tillverkarnas påståenden, identifiera användarnas åsikter, och utvärdera produktens relevans och unikhet.
 5. Vår egen erfarenhet: I många fall har vi själva eller någon i vår yrkeskrets erfarenhet av produktsegmentet, och i så fall blir det noterat och vägs in i vårt slutliga omdöme.
 6. Urvalsprocess och rekommendationer: Slutligen väger vi samman all information för att bestämma vilka produkter som förtjänar våra rekommendationer, kategoriserar dem efter behov och skapar topplistor med sammanfattningar som underlättar för läsarna att hitta det bästa valet för deras specifika behov.

Denna process säkerställer att vi ger våra läsare pålitliga och välinformerade rekommendationer.

Foto av författare

Hans Olsson

Hans Olsson har mer än två decennium av erfarenhet som elitmotionär inom bland annat vintersport, där styrketräning alltid varit en stor del av helheten. På SKKF.org publicerar Hans utbildande artiklar inom styrketräning och hälsa, och är också en del av teamet som recenserar produkter.

Disclaimers:

#1. Innehållet på SKKF.org är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på SKKF.org även i framtiden.