Bästa Ärtprotein 2023

Det är ingen tvekan om att ärtprotein har stormat fram som en ledare i växtbaserad proteinindustri. Det är en utmärkt källa till protein för de som söker alternativ till mejeriprodukter och kött. Ärtprotein är också rikt på aminosyror, lågt på allergener och lätt att smälta. I denna artikel kommer vi att recensera några av de mest populära ärtproteintillskotten på marknaden. Välkommen till ärtproteinets gröna revolution!

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bästa

Så här ser Holistic Ärtprotein EKO ut.

Holistic Ärtprotein EKO

Mest prisvärda

Så här ser GAAM Pea Protein 1kg ut.

GAAM Pea Protein 1kg

Bästa budgetvalet

Så här ser Core Plant Protein ut.

Core Plant Protein

Core Plant Protein

4,5/5,0

Så här ser Core Plant Protein ut.

Core Plant Protein är ett plantbaserat proteinpulver som kombinerar hållbarhet, näringsrikt innehåll och fantastisk smak. Med en stark profil av essentiella aminosyror är denna produkt perfekt för att stödja muskelåterhämtning och tillväxt.

Dess höga fiberinnehåll bidrar till att stödja en sund tarmhälsa, medan dess neutrala smak gör den till ett mångsidigt tillskott till din kost.

Plus:

 • Plantbaserat, hållbart och veganvänligt.
 • Rik på fiber, bidrar till mättnad och en sund tarmhälsa.
 • Lämpligt för individer med laktosintolerans.

Värt att fundera över:

 • Har en neutral smak som kanske inte passar alla.
 • Kan vara svårare att blanda än vissa andra proteinpulver.

Healthwell Ärtprotein EKO

4,0/5,0

Så här ser Healthwell Ärtprotein EKO ut.

Healthwell Ärtprotein EKO är mer än bara ett proteinpulver; det är ett löfte om renhet och kvalitet. Tillverkat av ekologiskt odlade gula ärter, detta proteinpulver innehåller inga kemiska tillsatser eller genmodifierade organismer. Med 80% proteininnehåll, är denna produkt ett utmärkt tillskott för de som vill ha en högkvalitativ proteinkälla.

Plus:

 • Ekologiskt, vilket innebär att det inte innehåller kemiska bekämpningsmedel eller genmodifierade organismer (GMO).
 • Perfekt för de som föredrar en ren, naturlig smak.

Värt att fundera över:

 • Har inte den söta smaken som vissa andra proteinpulver har.
 • Kostar mer än icke-ekologiska alternativ.

WellAware Ärtprotein Naturell

4,0/5,0

Så här ser WellAware Ärtprotein Naturell ut.

WellAware Ärtprotein inte bara packar ett imponerande proteinpunch, det gör det också utan onödiga tillsatser. Med över 80% protein per portion, bidrar detta ärtproteinpulver till muskelåterhämtning och tillväxt. Dess lätta smak gör det till en mångsidig ingrediens i din kost.

Plus:

 • Innehåller över 80% protein, vilket är högt jämfört med många andra alternativ.
 • Kommer i en praktisk 500g-förpackning.

Värt att fundera över:

 • Har en mer distinkt smak jämfört med andra ärtproteinpulver.
 • Innehåller inga extra smaker eller sötningsmedel.

Holistic Ärtprotein EKO

4,5/5,0

Så här ser Holistic Ärtprotein EKO ut.

Holistic Ärtprotein står ut som ett av de renaste proteinpulveralternativen på marknaden. Med 82% protein och en komplett aminosyrprofil, ger det din kropp alla byggstenar den behöver för att bygga och reparera muskler. Dess naturliga, jordnära smak gör det till ett utmärkt tillskott till smoothies, gröt, soppor och mycket mer.

Plus:

 • Fri från tillsatser och artificiella ingredienser
 • Rik på essentiella aminosyror

Värt att fundera över:

 • Kan vara svårare att blanda än vissa andra proteinpulver
 • Kan ha en stark smak som inte alla uppskattar

GAAM Pea Protein 1kg

4,0/5,0

Så här ser GAAM Pea Protein 1kg ut.

GAAM Pea Protein är ett ekonomiskt och näringsrikt proteinpulver som ger ett enkelt sätt att öka ditt proteinintag. Denna produkt kommer i en generös 1kg-förpackning, vilket gör det till ett utmärkt val för den som konsumerar mycket protein. Dessutom är det fri från laktos och gluten, vilket gör det lämpligt för de med intoleranser.

Plus:

 • Generös 1kg-förpackning, vilket gör den ekonomiskt fördelaktig.
 • Fri från laktos och gluten, vilket gör den lämplig för de med intoleranser.

Värt att fundera över:

 • Kan kräva en stark blender för att blanda tillräckligt.
 • Smaken kanske inte passar alla.

Star Nutrition Pea Protein Isolate

4,5/5,0

Så här ser Star Nutrition Pea Protein Isolate ut.

Star Nutrition Pea Protein Isolate är en premieprodukt som erbjuder högkvalitativt ärtproteinisolat i en smidig, lätthanterlig form. Det är rikt på essentiella aminosyror, vilket hjälper till att stödja muskelåterhämtning och tillväxt. Dess lätta smak och enkelhet att blanda gör det till ett utmärkt tillskott till alla typer av mat och dryck.

Plus:

 • Högkvalitativt ärtproteinisolat, rikt på aminosyror
 • Lätt att blanda och har en mild smak

Värt att fundera över:

 • Priset är högre jämfört med vissa andra alternativ
 • Kommer endast i en smak

Better You Ärt & Havreprotein

4,2/5,0

Så här ser Better You Ärt & Havreprotein ut.

Better You Ärt & Havreprotein är en unik blandning av ärtprotein och havreprotein, vilket ger dig det bästa av två världar. Denna produkt är rik på protein och fiber, vilket hjälper till att stödja muskelåterhämtning och tillväxt samt hålla dig mätt längre. Dess naturligt söta smak gör det till en läcker tillägg till dina smoothies eller shakes.

Plus:

 • Kombinerar fördelarna med ärtprotein och havreprotein
 • Naturligt söt smak, perfekt för de som föredrar sötare shakes

Värt att fundera över:

 • Innehåller gluten från havren, vilket inte passar för individer med glutenintolerans
 • Den söta smaken kanske inte passar alla

Fairing Vegan Protein Pro

4,3/5,0

Så här ser Fairing Vegan Protein Pro ut.

Fairing Vegan Protein Pro är ett plantbaserat proteinpulver som är konstruerat med den aktiva individen i åtanke. Dess balanserade profil av aminosyror gör det till en idealisk proteinkälla för att stödja muskelåterhämtning och utveckling. Dessutom är den veganvänlig, vilket gör den till ett bra val för de som följer en vegansk livsstil.

Plus:

 • Balanserad profil av aminosyror, perfekt för muskelåterhämtning och utveckling
 • Plantbaserad, perfekt för veganer och vegetarianer

Värt att fundera över:

 • Smaken kanske inte passar alla
 • Priset är högre jämfört med vissa andra alternativ

Våra köpguidestips – Tänk på det här innan du gör ditt val av Ärtprotein:

 1. Proteininnehåll: Ett högt proteininnehåll per portion ger dig mest valuta för pengarna och ger också de bästa resultaten när det gäller muskelåterhämtning och tillväxt.
 2. Aminosyraprofil: Protein består av aminosyror, och olika proteinkällor har olika profiler av aminosyror. Ett proteinpulver med en komplett aminosyraprofil kan vara mer fördelaktigt för muskeltillväxt och återhämtning.
 3. Renhet: Kolla innehållsförteckningen för att säkerställa att ditt proteinpulver inte innehåller onödiga tillsatser eller ingredienser som du kanske är allergisk mot.
 4. Smak: Ärtprotein har en naturlig smak som kan vara stark för vissa. Många märken erbjuder smaksatta alternativ, men kom ihåg att dessa ofta innehåller tillsatta sötningsmedel.
 5. Pris: Även om du kanske vill gå för det billigaste alternativet, kom ihåg att du ofta får vad du betalar för. Högkvalitativa ärtproteinpulver kan kosta mer, men de ger också ofta bättre resultat och är mer njutbara att konsumera.
 6. Varumärke: Välj ett märke som är känd för sin kvalitet och integritet. Konsumentrecensioner kan ge dig en bra indikation på vad du kan förvänta dig av en viss produkt.

Vanliga frågor och svar om


Är ärtprotein bra för dig?

Ja, ärtprotein är en utmärkt proteinkälla, särskilt för de som följer en vegansk eller vegetarisk kost. Det är rikt på essentiella aminosyror och är ofta lätt att smälta.


Har ärtprotein alla essentiella aminosyror?

Ja, ärtprotein innehåller alla nio essentiella aminosyror som din kropp behöver.


Är ärtprotein lika bra som vassleprotein?

Ja, ärtprotein kan vara lika effektivt som vassleprotein för muskelåterhämtning och tillväxt. Dessutom är det ett bra alternativ för de som är laktosintoleranta eller följer en vegansk diet.


Kan jag använda ärtprotein för viktminskning?

Ja, ärtprotein kan hjälpa till med viktminskning eftersom det kan hålla dig mätt längre och hjälpa till att reglera blodsockret.


Är ärtprotein bra för njurarna?

I allmänhet är ärtprotein säkert för njurarna. Om du har en befintlig njursjukdom bör du dock rådgöra med din läkare innan du lägger till ett proteinpulver i din kost.


Kan jag använda ärtprotein varje dag?

Ja, det är säkert att konsumera ärtprotein dagligen som en del av en balanserad kost.


Hur mycket protein finns det i ärtprotein?

Mängden protein kan variera beroende på märke, men de flesta ärtproteinpulver innehåller mellan 20-25 gram protein per portion.


Har ärtprotein några biverkningar?

Ärtprotein är generellt säkert att konsumera, men vissa människor kan uppleva uppblåsthet eller gas om de inte är vana vid att konsumera mycket fiber.


Hur smakar ärtprotein?

Ärtprotein har en naturlig, jordnära smak. Vissa märken erbjuder smaksatta alternativ för de som föredrar det.


Är ärtprotein glutenfritt?

Ja, ärtprotein är naturligt glutenfritt. Dock bör du alltid kontrollera produktetiketten för att säkerställa att det inte har kontaminerats med gluten under tillverkningsprocessen.


Foto av författare

Anton Olsson


Disclaimers:

#1. Innehållet på SKKF.org är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på SKKF.org även i framtiden.